SUPRUŽNICI 'pali' po povratku iz njemačke

Drama na graničnom prijelazu: Uhapšeni Senad i Mubera Muhović, ljubavnik ubijen pa spaljen

Hronika 07.07.17, 12:39h

Drama na graničnom prijelazu: Uhapšeni Senad i Mubera Muhović, ljubavnik ubijen pa spaljen
Detalji hapšenja za sada nisu poznati, no navodi se da su supružnici uhapšeni pri ulasku u Srbiju, na graničnom prijelazu Horgoš, u povratku iz Njemačke

 


Supružnici Mubera i Senad Muhović, za kojima je bila raspisana potjernica zbog sumnji da su 23. juna u Sjenici ubili Anela Papića, uhapšeni su danas na graničnom prijelazu, javljaju srbijanski mediji.

 

Detalji hapšenja za sada nisu poznati, no navodi se da su supružnici uhapšeni pri ulasku u Srbiju, na graničnom prijelazu Horgoš, u povratku iz Njemačke.
 

Senad i Mubera Muhović se sumnjiče da su ubili, a potom spalili tijelo Anela Papića, kako bi prikrili tragove ubistva. Sve se odigralo u jutro 23. juna, nakon što je Anel Papić porodici rekao da ide do grada.


Pošto se nije vratio kući cijeli dan, njegov otac je oko ponoći slučaj prijavio policiji. Sutradan je Anelovo tijelo pronađeno u šumi na starom putu koji vodi ka Muberinoj kući.


Kako je policija objavila nakon uviđaja, Anel je ubijen udarcima kamenom, nakon čega je njegovo tijelo prekriveno granjem i zapaljeno. Međutim, vatra se ugasila i tijelo nije izgorjelo, što je olakšalo identifikaciju.


Mubera i Senad su u međuvremenu ishitreno sa dvoje djece otputovali u Njemačku, a pošto su svi dosadašnji dokazi ukazivali na to da su oni glavni osumnjičeni, za supružnicima je raspisana potjernica.


Prema informacijama koje su procurile u medije, Senad je po dolasku iz Njemačke u Muberinom telefonu pronašao njenu SMS prepisku s Anelom, kao i fotogarfije koje su jedno drugom slali te tako saznao za njihovu aferu.


Navodno su upravo sa njenog broja Anelu poslate poruke da se u petak ujutru (dan ubistva) nađu na mjestu na kojem su se i ranije sastajali, ali za sada nije razjašnjeno ko je te poruke poslao - Mubera ili Senad.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI