VIDEO/ VRIJEME KADA SEKS PRED KAMERAMA NIJE BIO TABU

Ko kaže da su komunisti bili konzervativni: Ovi yu-filmovi bili su toliko vrući da su ih trpali u filmove za odrasle...

DEPO PLUS 07.07.17, 11:22h

Ko kaže da su komunisti bili konzervativni: Ovi yu-filmovi bili su toliko vrući da su ih trpali u filmove za odrasle...
Veliki jugoslavenski glumci i glumice nisu se libili skidati pred kamerama, a akcija koja je zabilježena na filmskim trakama iz tih doba, izazivala je i šokove i oduševljenje

.

 

Komunisti su oduvijek slovili za seksualno vrlo konzervativnu političku opciju, osim u jednoj zemlji...


Veliki jugoslavenski glumci i glumice nisu se libili skidati pred kamerama, a akcija koja je zabilježena na filmskim trakama iz tih doba, izazivala je i šokove i oduševljenje. Jugoslavenska kinematografija obiluje nezaboravnim filmovima koje i danas rado gledamo, ali i nezaboravnim scenama seksa kojih se svi rado sjećaju.


"Ljepota poroka" je kultni film u kojemu je tadašnji seks simbol Jugoslavije, Mira Furlan, pokazala sve svoje prirodne ljepote. Film Živka Nikolića snimljen je 1986. i opisan je kao komedija koja prikazuje vrijeme lišeno svih moralnih vrijednosti i na brutalan način opisuje život u kršu Crne Gore.

 

ljepota-poroka


U filmu "Ljepota poroka" prvi put je prikazan grupni seks između dvije žene i muškarca. Fenomen seksa na filmu u jednoj socijalističkoj zemlji posebno je zanimljiv zato što su inače komunisti u pogledu seksualnosti oduvijek slovili za vrlo konzervativnu političku opciju. Jugoslavenski režim bio je, međutim, nešto potpuno drugačije.

 


"Haloa, praznik kurvi" također obiluje scenama seksa i golotinjom. U filmu su igrali Ranko Zidarić, Neda Arnerić, Stevo Žigon i Dušica Žegarac, a radnja se odvija na otoku Hvaru.


(Hayat.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI