Nakon što je Aleksandra Pandurević zatražila suspenziju

Špirić: Sve je bilo po zakonu... Neshvatljivo mi je kako su se materijali sa sjednice našli u javnosti

Front 05.07.17, 15:10h

Špirić: Sve je bilo po zakonu... Neshvatljivo mi je kako su se materijali sa sjednice našli u javnosti
Kako su mediji danas javili, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e Nikola Špirić proslijedio je ovoj agenciji zaključke sa sjednice komisije koji na zasjedanju nisu usvojeni


Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić potvrdio je danas novinarima da su zaključci Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) proslijeđeni na zakonit način OSA-i.

 

Špirić je te zaključke kao predsjedavajući Zajedničke komisije proslijedio OSA-i, no neki članovi Komisije pozvali su da se utvrde sve činjenice vezane za to pitanje, ali Špirić podsjeća da su bila tri nastavka pretposljednje na kojoj je razgovarano o problemima u OSA-i.

 

Ponovio je da su zaključci potpisani, usvojeni i proslijeđeni, a Komisija na zadnjoj sjednici nije usvojila zapisnik i time će se, kaže Špirić, baviti na narednoj sjednici.

 

Pozvao je da se grade institucije te je za njega neshvatljivo kako su se materijali sa sjednice našli u javnosti kada su te sjednice zatvorene za javnost, naglašavajući da o sadržaju sjednica zatvorenih za javnost neće govoriti medijima.

 

Kako su mediji danas javili, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e Nikola Špirić proslijedio je ovoj agenciji zaključke sa sjednice komisije koji na zasjedanju nisu usvojeni.

 

Budući da će na današnjoj sjednici Doma jedna od tačaka dnevnog reda biti suspenzija Špirića s pozicije predsjedavajućeg Komisije, on je podsjetio na procedure tvrdeći da predsjedavajućeg ne bira Parlamentarna skupština BiH, nego članovi Komisije.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI