LJUBAVNI TROUGAO I DALJE BEZ RASPLETA

Potraga za Muberom i Senadom: Suprug vidio SMS prepisku i fotografije koje su ljubavnici slali jedno drugom...

Hronika 05.07.17, 10:50h

Potraga za Muberom i Senadom: Suprug vidio SMS prepisku i fotografije koje su ljubavnici slali jedno drugom...
- Čuli smo se onda kada mi je Mubera rekla da dolaze u Srbiju. Mi smo ih već očekivali. Poslije sam se čuo samo sa Senadom, rekao mi je da je bilo problema, da je pročitao SMS prepisku između supruge i Anela, da je vidio fotografije koje su slali jedno drugom..., ispričao je Muberin brat

 

Mubera i Senad M. iz Sjenice, za kojima je raspisana potjernica zbog ubistva Anela Papića, uprkos najavama da će se predati, još se nisu pojavili u Srbiji.


O tome gdje su trenutno dvoje odbjeglih supružnika sa kojima su i njihove dvije ćerke, ne zna ni njihova najuža familija, piše Alo.rs.


Muberin brat Mujo sa njima se nije čuo posljednjih nekoliko dana.

 

- Čuli smo se onda kada mi je Mubera rekla da dolaze u Srbiju. Mi smo ih već očekivali. Poslije sam se čuo samo sa Senadom, rekao mi je da je bilo problema, da je pročitao SMS prepisku između supruge i Anela, da je vidio fotografije koje su slali jedno drugom... Dalje ništa ne znam. Važno je samo da su djeca dobro, a kad će oni doći i da li će, ne znam - kaže Mujo.

 

anel-papic


I Anelova familija kaže da nemaju nikakve informacije o tome da li će se osumnjičeni supružnici predati srpskoj policiji.


- Anela nema. On je pod zemljom, a o Muberi i Senadu niko ne želi da priča, ali svi čekaju da se predaju i da saznamo šta se zaista desilo - kaže Anelov rođak.


Anel je nestao u jutro 23. juna, nakon što je porodici rekao da ide do grada. Pošto ga nije bilo cijelog dana, njegov otac Ahmo Papić je oko ponoći slučaj prijavio policiji, a dan kasnije je sinovo tijelo pronašao u šumi na starom putu koji vodi ka Muberinoj kući.


Anel je ubijen udarcima kamenom, a njegovo tijelo zatim je zatrpano granjem i zapaljeno.


Uviđaj je izvršila sjenička policija i forenzičke ekipe, koji su utvrdile da je Anel ubijen dan ranije i da su na mjestu zločina bili i Mubera i Senad.

 

Iako se u prvi mah sumnjalo da je Senad ubica, policija ne isključuje mogućnost da je Anela ubila Mubera.


Za oboje je odmah raspisana potjernica, ali su oni, kako je utvrđeno pola sata poslije zločina, pobjegli iz Sjenice, a zatim i iz Srbije.


Pretpostavlja se da su otišli za Njemačku, gdje je Senad posljednjih godina radio, ali za sada nisu uhapšeni.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI