nakon nemilog incidenta

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić se oglasio o napadu na Muniru Subašić

Front 05.07.17, 08:15h

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić se oglasio o napadu na Muniru Subašić
JUčer je u poslijepodnevnim satim, ispred centra gdje se nalaze prostorije Udruženja, nedaleko od Potočara, bačen kamen na automobil koji koriste Majke Srebrenice

 

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić pozvao je nadležne institucije da ispitaju slučaj, te da ukoliko ima elemenata za krivicu, procesuira izazivače incidenta u kome je, kako se navodi, napadnuta Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa".

 

JUčer je u poslijepodnevnim satim, ispred centra gdje se nalaze prostorije Udruženja, nedaleko od Potočara, bačen kamen na automobil koji koriste Majke Srebrenice, potvrđeno je za N1.

 


Srebrenički načelnik Mladen Grujičić osudio je napad i pozvao nadležne institucije da ispitaju slučaj. Također, Grujičić je pozvao i medije da doprinesu smirivanju tenzija.

 

"Vjerujem u nadležne institucije da će na adekvatan način odreagovati u danima kada nam je posebno potrebna prisebnost, mir i međusobna podrška i tolerancija. Pozivam i ostale medije, odnosno portale, da doprinesu smirivanju tenzija u našoj opštini, jer iskrivljene informacije, dezinformacije i plasiranje negativne medijske kampanje takođe ne doprinose nesmetanom obilježavanju stradanja svih naroda Srebrenice", istakao je u saopštenju Grujičić.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI