Borave u izbjegličkom kampu

'Očajne domaćice ISIL-a': Ljubomorne su na seksualne robinje, a privlači ih vođa ISIL-a Bagdadi

Hronika 03.07.17, 17:16h

'Očajne domaćice ISIL-a': Ljubomorne su na seksualne robinje, a privlači ih vođa ISIL-a Bagdadi
Ove žene su za jedan arapski TV kanal izjavile da im smeta što njihovi muževi svojim seks robinjama kupuju karmine i odjeću

 

Nevjeste boraca ISIL-a su otkrile da su ljubomorne zbog pažnje koju njihovi muževi posvećuju svojim seks robinjama, ali nisu osudile njihovu ubilačku ideologiju. 


Već svima dobro poznate kao “Očajne domaćice ISIL-a”, ovih sedam žena boravi u izbjegličkom kampu nakon bjekstva iz Rake. 


Takozvana prijestonica Islamske države bi uskoro trebala da bude oslobođena od strane zapadne koalicije koju podržavaju iračke i kurdske snage, prenosi The Sun. 


Ove žene su za jedan arapski TV kanal izjavile da im smeta što njihovi muževi svojim seks robinjama kupuju karmine i odjeću. Otkrile su da njihovi muževi ovim djevojkama trguju preko aplikacija na svojim telefonima i da često razmjenjuju fotografije zarobljenih djevojaka. 


Međutim, i pored svega nisu pokazale saosjećanje kada su govorile o brutalnoj kampanji mučenja i pogubljenja koju sprovodi ISIL. 


- Bilo je dosta napetosti između žena i seks robinja. Neke žene su se i razvodile od svojih muževa upravo zbog toga. Previše troše na svoje seks robinje, kupuju im najbolju šminku, odjeću i drugu opremu – rekla je jedna nevjesta ISIL-a koja je porijeklom iz Libana. 


Za aplikaciju o seks robinjama kaže da je to pravo tržište za takve žene. 


– Oni razmjenjuju fotografije svojih seks robinja koje nose najbolju šminku i odjeću. Neka od njih košta 1.760 eura, dok druga košta 2.640 eura. Cijena za djevicu ide i do 8.800 eura – kaže ona. 


Jedna od ovih žena kaže da mnoge od njih privlači upravo Abu Bakr al Bagdadi, samoproglašeni lider ISIL-a, koji je prošlog mjeseca ubijen u vazdušnom napadu ruskih snaga. 


– Samo me Bagdadi zadovoljava – kaže ona, prije nego što joj druga kaže: “Nemoj da se trudiš, njega više nema”. 


Na pitanje novinara da li bi osudile brutalnost terorista one odgovaraju da nemaju nikakve veze sa tim. 


– ISIL nas je prevario svojom propagadnom – rekla je jedna žena.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI