Temperature do 32 stepena

Kakvo nas vrijeme očekuje danas: Iskoristite prvi dio dana, jer popodne stižu kiša, pljuskovi i grmljavina

Hronika 02.07.17, 10:30h

Kakvo nas vrijeme očekuje danas: Iskoristite prvi dio dana, jer popodne stižu kiša, pljuskovi i grmljavina
Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 23 do 28, na jugu od 28 do 32 stepena

 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme.

 

Temperature u 8.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo 13, Livno 14, Sarajevo, Sokolac 15, Bihać i Sanski Most 16, Banja Luka, Srebrenica, Tuzla i Zenica 17, Prijedor i Zvornik 18, Bijeljina i Doboj 19, Grude 20, Gradačac 21, Neum 22, Mostar i Trebinje 23 stepena.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima doći će do postepenog naoblačenja, što će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovine bez padavina. Intenzivnije padavine se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, gdje je lokalno moguća i pojava grada.

 

Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 23 do 28, na jugu od 28 do 32 stepena. 

 

U Sarajevu sunčano. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI