Dok traje suđenje za ubistvo Edite Malkoč i Selme Agić

Sestra Sanjina Sefića uhapšena zbog droge

Hronika 01.07.17, 17:24h

Sestra Sanjina Sefića uhapšena zbog droge
Sara Sefić optužena je da je, zajedno sa Amarom Salihovićem i Dinom Alićem, istu noć kad je ubio studentice, pomogla bratu da stigne na granicu, odakle je pobjegao u Srbiju

 


Pripadnici sarajevske Prve policijske uprave priveli su juče Saru Sefić (23), sestru Sanjina Sefića kojem se trenutno sudi zbog saobraćajne nesreće prilikom koje je ubio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić, javlja Faktor.ba.

 

Sara Sefić, kojoj se takođe sudi jer je pomogla bratu nakon teškog krivičnog djela, uhapšena je juče u 7.30, nakon što su pripadnici Interventne jedinice PS Centar, prilikom pretresa kod nje pronašli i oduzeli paketić marihuane.

 

Nakon završene kriminalističke obrade, Sara je puštena iz službenih prostorija PS Centar, a protiv nje će Tužilaštvu KS biti podnesena krivična prijava zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Sara Sefić optužena je da je, zajedno sa Amarom Salihovićem i Dinom Alićem, istu noć kad je ubio studentice, pomogla bratu da stigne na granicu, odakle je pobjegao u Srbiju.

 

Veliku prašinu u javnosti svojevremeno je podigao i status na njenom Facebook profilu objavljenom neposredno nakon nesreće u kojem psuje i vrijeđa porodice stradalih, studentice i građane koji su protestvovali zbog nesreće, nazivajući ih "bijedom koja transparente pravi od kartona, a ne onako kako priliči", za razliku od nje i njenog brata "koji su Versace i svila".

 

Nakon što su mediji prenijeli ovaj status oglasio se njen otac Jasmin, koji je kazao da je Sarin profil bio hakiran, te da ona nije napisala sporni status.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI