NAKON OPSEŽNE ISTRAGE

Podignuta optužnica u predmetu 'Mrkva': Kako je lanac ćevabdžinica oštetio budžet FBiH za više od 3,3 miliona KM?!

Hronika 28.06.17, 16:10h

Podignuta optužnica u predmetu 'Mrkva': Kako je lanac ćevabdžinica oštetio budžet FBiH za više od 3,3 miliona KM?!
Prema navodima iz optužnice, Adnan Mrkva tereti se da je organizirao kriminalnu grupu koja je od 2012. do 2015. godine izbjegavanjem plaćanja poreza i doprinosa te pranjem novca oštetila budžet Federacije BiH za više od 3,3 miliona KM

 


Nakon opsežne istrage, postupajući tužilac Tužilaštva KS-a podigao je optužnicu protiv Adnana Mrkve, Amela Ćapina, Ermina Špilje, Adisa Biberovića, Arifa Malićija, te firmi Mrkva d.o.o. Sarajevo i Mrkva Group d.o.o Sarajevo (odnosno lanca ćevabdžinica Mrkva) zbog krivičnih djela organizirani kriminal, utaja poreza i pranje novca, javlja Oslobođenje.


Prema navodima iz optužnice, Adnan Mrkva tereti se da je organizirao kriminalnu grupu koja je od 2012. do 2015. godine izbjegavanjem plaćanja poreza i doprinosa te pranjem novca oštetila budžet Federacije BiH za više od 3,3 miliona KM, te su u istom  iznosu stekli protupravnu imovinsku korist.

 
- Postupajući tužilac je uz optužnicu dostavio sudu na razmatranje sporazum o prizanju krivice sa osumnjičenim Erminom Špiljom, inače, menadžerom grupacije Mrkva. Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, saopćeno je iz sarajevskog Tužilaštva. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI