foto/ poručio da načelnik ne govori istinu o iznosu duga

Stojnić: Ja sam rođeni Sarajlija, sa Vratnika, nisu me otjerali ni Karadžić ni Mladić pa neće ni Hadžibajrić!

Hronika 22.06.17, 13:17h

Stojnić: Ja sam rođeni Sarajlija, sa Vratnika, nisu me otjerali ni Karadžić ni Mladić pa neće ni Hadžibajrić!
Poručili su da nije tačno da Stojnić duguje 370.000 KM, već da su to "laži načelnika"

 

Općina Stari Grad Sarajevo jučer je zbog duga od oko 370.000 KM u ulici S.H. Muvekita broj 1 deložirala ugostiteljski objekat Tesla Pub- piše Faktor

 

Tim povodom Denis Stojnić i njegovi advokati Damir Alagić i Zlatko Petrović danas su organizirali konferenciju za medije ispred ovog objekta.

 

Poručili su da nije tačno da Stojnić duguje 370.000 KM, već da su to "laži načelnika". 

 

- Ne znam otkud se spominje ta cifra. Po vansudskoj nagodbi koju je sam načelnik predložio stvarni dug je zapravo 51.000 KM. Ja sam čekao samo da načelnik, kao što je i bio dogovor, potpiše tu nagodbu, pošalje mi fakturu i da platim to, međutim načelnik nije potpisao. Nije mi jasno otkud dug od 370.000 KM. Općina je 2. marta 2017. iz nepoznatog razloga utvrdila novi iznos ukupnog dugovanja, te da po tome trebam platiti 142.895 KM. Ja sam i to prihvatio te samo čekao potpis načelnika da uplatim, ali do toga nikad nije došlo - kazao je Stojnić.

 

Kazao je da "još tri prostora imamo, uredno sve obaveze izmirujemo, i ne vidim razlog zbog čega ne bismo i ovo platili".

 

- Načelnik mi prijeti da će me istjerati iz Starog Grada. Ja sam rođeni Sarajlija, sa Vratnika, nisu me otjerali ni Karadžić ni Mladić ni drugi ratni zločinci pa neće ni Hadžibajrić - poručio je Stojnić. 

 

Na press konferenciji je bio prisutan i zaposlenik kojem su jučer nanijete povrede prilikom deložacije. 

 

Advokati Stojnića su napomenuli da je deložacija u potpunosti nezakonita jer općinske službe nisu na vrijeme obavijestile ni Stojnića, ni advokate a ni policiju. Poručeno je da se na ovome neće završiti, te da će biti pokrenut krivični postupak protiv općine. Na press konferenciji su pokazani i dokumenti na kojima su navedene sve ključne informacije o slučaju deložacije Tesla Pub. Dokument možete pogledati u nastavku. 

 

dokument-stojnic-1

 

dokument-stojnic-2

 

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ranije je kazao da se radi o regularnoj zakonskoj proceduri, koja uslijedi nakon četiri mjeseca neplaćanja kirije, te da niko od prethodno deložiranih zakupaca nije pravio problem, kao što to radi Stojnić.

 

- Nikome se neće oprostiti toliki dug - kazao je Hadžibajrić koji na jučerašnjoj press konferenciji nije želio detaljnije obrazložiti vansudsku nagodbu koju je Stojnić spominjao. 

 

Jučer se inače pojavio snimak na jednom od sarajevskih medija na kojem načelnik Starog Grada u telefonskom razgovoru sa Stojnićem tvrdi da će ga otjerati iz Starog Grada. 

 

(Foto: Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI