U GLAVNOJ ULOZI SIN SLAVNOG GLUMCA

Snima se intrigantna melodrama o životu Gorana Bregovića, bit će svega: Evo šta Brega traži da se izbaci iz filma?

Mediji 20.06.17, 13:52h

Snima se intrigantna melodrama o životu Gorana Bregovića, bit će svega: Evo šta Brega traži da se izbaci iz filma?
Melodrama o frontmenu grupe Bijelo dugme obuhvatiće cijeli njegov život, bogatu karijeru, ali i ne tako poznate detalje iz privatnog života iz vremena dok je harao bivšom Jugoslavijom

 

 

Hrvatski reditelj Igor Šeregi priprema ostvarenje o frontmenu grupe Bijelo dugme u kom će otkriti kako je muzičar sa članovima benda uživao u opijatima i orgijao sa ženama. Film o Goranu Bregoviću uskoro bi trebalo da počne da se snima.

 


Kako saznaje Express.ba, melodrama o frontmenu grupe Bijelo dugme obuhvatiće cijeli njegov život, bogatu karijeru, ali i ne tako poznate detalje iz privatnog života iz vremena dok je harao bivšom Jugoslavijom.


 - Brega i članovi Bijelog dugmeta bili su toliko popularni da se sve vrtilo oko njih. Žene im nisu dale mira, gdje god da krenu na turneju, pratile bi ih u stopu. Brega je bio veliki šmeker, volio je da bude u ženskom društvu i teško mu je bilo da im odoli. On je prvi u Jugoslaviji imao kućni video, a javno je priznao da je koristio drogu, takođe nije krio ni da je imao i ljubavnice. Ma, on je prošao sito i rešeto. Međutim, sada kada ima 67 godina i kada je sve to iza njega, on je u panici da se njegova burna prošlost ne prikaže u toj meri kakva je zaista. Ne toliko zbog sebe, koliko zbog svoje porodice - priča dobro obavješten izvor.


- Nadam se da će malo uljepšati moj život i da neće baš sve prikazati. U mojim godinama sakrio bih mnogo toga iz svoje biografije - kratko je rekao Bregović.


On je svojevremeno ispričao zbog čega je počeo da koristi narkotike.


- Drogu sam uzimao da na vrijeme završim album „Šta bi dao da si na mom mjestu“. Stavili su me na kokain da što duže ostanem budan. Od 16. do 18. godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD da više nikad nije radio ljudski. U rokenrolu ima previše droge i žena. Pazio sam da nas ne ulove s drogom - ispričao je Brega.


Lik Gorana Bregovića igraće Marko Janketić, sin legendarnog glumca Miše Janketića. Priča bi pratila prve Bregine koncerte u Italiji u striptiz barovima, kao i posljednju turneju grupe iz 1988. koja je neplanirano prekinuta. Alen Islamović je navodno tada imao zdravstvenih problema.


Reditelj želi da istakne i tragičnu sudbinu bubnjara benda Gorana Ipeta Ivandića, koji je preminuo 12. januara 1994. godine. Šeregi je u razgovoru za medije to i potvrdio.


- Iz Srbije bih u projektu još volio da vidim Nikolu Rakočevića, ali s obzirom na to da loše pjeva, možda bi mogao da igra Ipeta. Ipak, najzagonetniji mi je lik Gorana Bregovića jer je uvijek na granici tajanstvenog, decentan, ne zalijeće se, ne pretjeruje - izjavio je reditelj.

 

(Express.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI