Dvoje svjedočilo o zapošljavanjima u Elektroprivredi BiH

Šok na suđenju Zukiću i ostalima: Advokat pitao svjedokinju 'da li je vaš suprug u ljubavnoj vezi s Rabijom?'

Hronika 20.06.17, 13:32h

Šok na suđenju Zukiću i ostalima: Advokat pitao svjedokinju 'da li je vaš suprug u ljubavnoj vezi s Rabijom?'
Danas je prvo saslušana svjedokinja Nermina Alihodžić, kojoj je optuženi Ramiz Karavdić tetak

 

Svjedočenjem dva svjedoka Tužilaštva KS nastavljeno je suđenje Amiru Zukiću i drugima optuženim u predmetu "Bosna". U ovom predmetu su još optuženi i dva potpredsjednika SDA Asim Sarajlić i Mirsad Kukić, ali bivši izvršni direktor "Elektroprivrede BiH" Esed Džananović.

 

Danas je prvo saslušana svjedokinja Nermina Alihodžić, kojoj je optuženi Ramiz Karavdić tetak. Ona je rekla da su u dobrim rodbinskim odnosima. Ona je dalje ispričala da je u proljeće 2016. godine njenog supruga Ismeta Alihodžića, koji je danas trebao svjedočiti, a nije se pojavio zbog zdravstvenih problema, nazvao Ramiz Karavdić koji mu je, kako je prenijela, rekao da su mu potrebni električari kako bi ih zaposlio u "Elektroprivredi BiH".

 

Inače njen suprug Ismet Alihodžić zaposlenik je "Elektrodistribucije" u Zavidovićima, a kako je pojasnila, od supruga je čula da Karavdić traži 16.000 KM za zapošljavanje. Svjedokinja je rekla da nije prisustvovala sastancima Ramiza Karavdića i njenog supruga Ismeta, kao ni Seada Keserovića, kojem su oni prenijeli ova saznanja, a pošto je on namjeravao zaposliti sina. Rekla je da sve što zna, zna na osnovu onoga što joj je suprug ispričao na kafi.

 

Ono što je danas bilo pomalo šokantno i začuđujuće u nastavku suđenja jeste da je Sead Bandović, advokat Ramiza Karavdića, tokom ispitivanja svjedokinje pitao: Da li je vaš suprug Ismet u ljubavnoj vezi s Rabijom Keserović, inače suprugom Seada Keserovića?  

 

Ovo njegovo pitanje izazvalo je veliko čuđenje u sudnici, a Alihodžić je odgovorila:

 

- Ma kakva ljubavna veza, nije.

 

Advokat je obrazložio da ovo pitanje postavlja u korist provjere vlastitih saznanja do kojih je došao.

 

Drugi svjedok Jasmin Mujkić ispričao je da je zaposlen u "Elektrodistribuciji" u Zavidovićima i da radi skupa u smjeni sa Seadom Keserovićem.

 

On je tvrdio da je Keserović pričao da namjerava da zaposli sina u "Elektroprivredi BiH" za šta mu je trebalo 16.000 KM.

 

Pojasnio je da je mu je na takve tvrdnje odgovorio da je to veliki novac i pitao ga zbog čega vraća sina iz Luksemburga, koji je bio tamo na radu. On je dalje ispričao da mu je mjesec nakon toga Keserović rekao da od zaposlenja nema ništa.

 

Inače, u ovom predmetu Sud je danas razdvojio postupak u odnosu na Seida Fazlagića, koji je potpisao sporazum o priznanju krivice.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI