Advokat najavio žalbu

Ekspresna presuda mladiću koji je nokautirao Zdravka Mamića: Sudija 'odrezao' zatvorsku kaznu od...

Hronika 16.06.17, 14:01h

Ekspresna presuda mladiću koji je nokautirao Zdravka Mamića: Sudija 'odrezao' zatvorsku kaznu od...
Iveliću se od ovih devet dana zatvora odbijaju dva dana koje je proveo u policiji nakon privođenja

 

 

 

Prekršajni sud u Splitu kaznio je s devet dana zatvora Domagoja Ivelića (22) zvanog Domić koji je na bolskoj rivi udario šakom u zatiljak Zdravka Mamića i otpremio ga u more, javlja Slobodna Dalmacija.


Presuda koju je donio sudac Daniel Ban je nepravomoćna i Ivelić se preko svog odvjetnika Damira Gruića moći na nju žaliti Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu.


Iveliću se od ovih devet dana zatvora odbijaju dva dana koje je proveo u policiji nakon privođenja.


On je taj dan kada je udario Mamića uhapšen oko 22 sata u Bolu i ta dva sata koja je proveo do ponoći u policijskoj stanici uračunavaju mu se kao cijeli dan. Sutradan je bio ispitan na Prekršajnom sudu u Splitu gdje je iznio svoju odbranu, priznao djelo i ispričao se svima i to mu se to uračunava kao drugi dan. Pušten je uz zabranu približavanja Mamiću, a u petak je eto donesena i nepravomoćna presuda protiv njega.


Odvjetnik Torcide i Ivelićev odvjetnik Damir Gruić rekao je za Slobodnu Dalmaciju  da još nije dobio pisani otpravak presude, ali je najavio žalbu.


- Kazna je apsolutno prevelika, pogotovo što sud nije niti utvrđivao motive napada na Mamića, nije utvrđivao što je sve prethodilo ovom događaju za koji je moj klijent osuđen, a nisu pregledavane ni nikakve video snimke.... Moj klijent je neosuđivana osoba bez ikakve prekršajne, a kamoli kaznene prijave, priznao je djelo i sve ovo što sam vam nabrojao bi trebalo biti uvaženo u našoj žalbi Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu koju ću uputiti čim dobijem otpravak ove presude - naglasio je Gruić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI