u sloveniji i srbiji stanje dobro

Ramljak: Najsloženije je u BiH, tu planiramo korake s Mercatorom i Konzumom

Biznis Klub 15.06.17, 12:45h

Ramljak: Najsloženije je u BiH, tu planiramo korake s Mercatorom i Konzumom
Pojasnio je sve o strukturi vlasništva, genezi krize i planovima za oporavak zdravih dijelova kompanije, a to je, prema njegovu mišljenju, gotovo sve osim krovnog koncerna, Agrokora d.d., koji za nešto više od godinu dana, kada timovi za restrukturiranje obave svoj posao, vjerojatno prestaje postojati

 

Posebni povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak kazao je u intervju za hrvatski Jutarnji list, kako u Sloveniji i Srbiji kompanije Agrokora posluju dobro, ocijenivši kako je najsloženija situacija u BiH te da se na tome ovih dana najviše radi.

 

- Tamo imamo 5100 zaposlenih i planiramo napraviti neke korake s Mercatorom i Konzumom koji bismo riješili financijsku situaciju u kojoj se Konzum nalazi. Za njih je, međutim, dobro da je ova kriza koja se dogodila ostala lokalizirana u Hrvatskoj. To govorim posljednja dva mjeseca svim vladama u regiji, jer prijetila je opasnost da se iz Hrvatske kriza prelije u njihove ekonomije – ustvrdio je Ramljak te dodao kako je to spriječila Vlada RH.

 

- Cijela regija mogla se naći u vrlo neugodnoj situaciji. Kada imate više od pet tisuća zaposlenih u BiH u tri-četiri kompanije koje su najbolje u toj državi, onda je to problem za njihovu ekonomiju. Mercator, Frikom i Dijamant sigurno su među deset najboljih kompanija u Srbiji i njihov pad bio bi ozbiljan problem za tamošnju ekonomiju, a Mercator u Sloveniji da i ne spominjem. Mislim da je to velika zasluga hrvatske Vlade, koja je spriječila urušavanje i tih kompanija – istaknuo je Ramljak.

 

Pojasnio je sve o strukturi vlasništva, genezi krize i planovima za oporavak zdravih dijelova kompanije, a to je, prema njegovu mišljenju, gotovo sve osim krovnog koncerna, Agrokora d.d., koji za nešto više od godinu dana, kada timovi za restrukturiranje obave svoj posao, vjerojatno prestaje postojati.

 

Spomenuo je i tužbe, kazavši kako tko god ima iluzije da u ovom procesu neće biti tužbi, u krivu je.

 

 - Ja nemam iluzije da tužbe neće biti podignute protiv svih sudionika procesa, a to znači i protiv kompanija, i protiv vlasnika, i protiv mene... Sasvim je drugo pitanje postoje li argumenti za takve optužnice, a onda i za presudu protiv nas – naglasio je Ramljak.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI