doznajte i cijene

FlixBus uspostavlja liniju Sarajevo - Dortmund, uskoro 10 novih destinacija

Hronika 14.06.17, 13:05h

FlixBus uspostavlja liniju Sarajevo - Dortmund, uskoro 10 novih destinacija
Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa

 

Prva međunarodna zelena linija FlixBusa kreće sutra iz Sarajeva za Dortmund. Ta linija direktno će povezivati sedam destinacija u Bosni i Hercegovini - Sarajevo, Kakanj, Zenicu, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventu i Brod sa 14 destinacija u Njemačkoj, od kojih su Minhen, Frankfurt, Štutgart i Karlsrue samo neki od gradova iz ove zelene mreže- piše Oslobodjenje.

 

- Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa, turističke agencije Biss tours i Stours u Sarajevu te Biss tours i Zenica-trans u Zenici - pojasnila je u izjavi za Fenu glasnogovornica FlixBusa Petra Milanović.

 

Više destinacija

 

Cijena karte Sarajevo - Dortmund u jednom smjeru iznosi 154,90 KM.

 

Zahvaljujući partneru FlixBusa, Biss toursu iz Zenice, upravo je i pokrenuta linija Sarajevo - Dortmund, a osim ovog, FlixBusu se u daljnjem razvoju zelene mreže prošle sedmice priključio još jedan partner, firma Centrotrans.

 

Kako je kazala glasnogovornica FlixBusa, u saradnji s partnerima, putnicima će biti omogućena putovanja iz još nekoliko novih destinacija širom BiH. Do kraja godine bit će otvoreno dodatnih desetak zelenih linija te će time povezati još više destinacija širom Evrope.

 

Direktor FlixBus regije centralne i istočne Evrope (CEE) Darko Jus rekao je da putnicima iz BiH žele osigurati što više dostupnih destinacija, ali i olakšati dolazak turista u BiH, koju smatraju turistički izuzetno atraktivnom. 

 

- Vjerujemo da ulazak u ovu široku evropsku mrežu linija na globalnoj razini može mnogo doprinijeti razvoju. Stoga punom parom radimo na razvoju partnerstva s Biss toursom i Centrotransom, s kojima ćemo osigurati kvalitetna putovanja dostupna svima - istakao je Jus. 

 

Mobilne aplikacije

 

Prioriteti ove međunarodne prijevozničke kompanije su sigurnost i udobnost. FlixBusovi autobusi osiguravaju više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska.

 

Korištenje mobilne aplikacije ima brojne pogodnosti koje uveliko olakšavaju putovanja. Između ostalog aplikacija šalje korisniku obavijest o kašnjenju ili mogućim zastojima. 

 

FlixBus je započeo kao start-up 2013. godine nakon liberalizacije njemačkog tržišta. Svojim poslovnim modelom, u manje od tri godine proširio se na gotovo cijelu Evropu. Prošle godine otvorena je podružnica u Zagrebu koja je time postala regionalni centar za CEE regiju, a ove godine ulazi na daljnja tržišta regije, odnosno na tržište BiH uz pomoć regionalnih partnera.


Unutar regije centralne i istočne Evrope, posebno se ističe širenje zelene mreže u Hrvatskoj u kojoj je u manje od godinu dana, od juna prošle godine, prevezeno više od 300.000 putnika te povezano gotovo 80 destinacija iz svih dijelova Hrvatske prema sedam susjednih država. 

 

S više od 200.000 dnevnih veza u više od 1.200 destinacija u 22 zemlje, FlixBusovi autobusi godišnje prevezu više od 30 miliona putnika, a do kraja ove godine očekuje se više od 100 miliona putnika. Ova prijevoznička kompanija osnovana u Njemačkoj, najveća je evropska međunarodna mrežu autobusnih linija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI