Održano ročište na Općinskom sudu u Sarajevu

Svjedok na suđenju Zukiću i ostalima: Diplomiranog kriminalistu željeli zaposliti u 'Elektroprivredu'

Hronika 13.06.17, 14:26h

Svjedok na suđenju Zukiću i ostalima: Diplomiranog kriminalistu željeli zaposliti u 'Elektroprivredu'
Danas je saslušan prvi svjedok optužbe Edisej Sjerotanović, direktor podružnice EP Zenica

 

U Općinskom sudu u Sarajevu jutros je nastavljeno suđenje Amiru Zukiću i osam optuženih u predmetu "Bosna".

 

Osim Zukića, među optuženim su dva potpredsjednika SDA, Asim Sarajlić i Mirsad Hukić. Optužnicom Tužilaštva KS za nezakonito zapošaljavanje u javnom sektoru, terete se i Nedžad i Senad Trako, Ramiz Karavdić, Safet Bibić, Seid Fazlagić i Esed Džananović, bivši direktor distribucije u EP BiH.

 

Danas je saslušan prvi svjedok optužbe Edisej Sjerotanović, direktor podružnice EP Zenica.

 

On je na pitanje tužiteljice Tužilaštva KS kazao da je Džananović od njega tražio da uposli Ismeta Keserovića u Travnik, čemu se on protivio žestoko. Pojasnio je da Keserović nije ispunjavao uvjete te da je traženo zaposlenje u Travniku, a Keserović je dolazio iz Zavidovića, piše Avaz.

 

Ovaj svjedok je rekao i da je otac od Ismeta Keserovića, Sead, kazao da mu traženo 16.000 maraka da se njegov sin zaposli u "Elektroprivredu BiH" te da on nije želio da učestvuje u tome.

 

Svjedok je također rekao da je Džananović od njega tražio da bude zaposlena osoba koja je diplomirani kriminalista, a na poziciji općeg smjera iako i ona nije ispunjavala potrebne uvjete. Dodao je da je riječ o osobi iz Sarajeva, a koja je trebala biti zaposlena u Zenici.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI