Logičan korak

Ikea najavila širenje u regionu: Na red došla i Bosna i Hercegovina?!

Biznis Klub 12.06.17, 08:55h

Ikea najavila širenje u regionu: Na red došla i Bosna i Hercegovina?!
IKEA već ima dobru saradnju sa nizom kompanija iz BiH, poput MS&Wood iz Fojnice ili Standarda iz Prnjavora, koji proizvode namještaj za švedski brend koji se prodaje u prodavnicama IKEA širom svijeta

 

Direktor firme IKEA za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke najavio je nastavak širenja popularnog lanca salona namještaja u našem regionu.

 

On je najavio otvaranje velike robne kuće u Beogradu za 10. avgust kojom se firma vraća na srbijansko tržište, te dodao da će kompanija nastaviti sa širenjem na zapadnom Balkanu.

 

– Kada govorimo o regionu, trenutno imamo dvije robne kuće, u Zagrebu i Bukureštu. Nakon Beograda, otvorit ćemo i drugu robnu kuću u Bukureštu i prvu u Ljubljani, a do 2025. godine planiramo da imamo ukupno 13 robnih kuća u ovom regionu, rekao je Vanoverbeke u intervjuu za beogradski Blic.

 

On nije precizirao u kojim će zemljama i gradovima biti otvorene ostale robne kuće, odnosno da li planovi širenje prodajne mreže podrazumijevaju i BiH.

 

Otvaranje radnje u BiH bio bi logičan korak, s obzirom da je IKEA namještaj veoma popularan u našoj zemlji, iako ne postoji nijedna prodavnica ovog lanca, piše BiznisInfo.

 

IKEA već ima dobru saradnju sa nizom kompanija iz BiH, poput MS&Wood iz Fojnice ili Standarda iz Prnjavora, koji proizvode namještaj za švedski brend koji se prodaje u prodavnicama IKEA širom svijeta.

 

Inače, zanimljivo je da će objekat IKEA u Beogradu biti jubilarna 400. robna kuća švedske kompanije. Investicija u ovu robnu kuću vrijedna je oko 70 miliona eura. Kako smo ranije pisali, objekat je sagradila firma Širbegović iz Gračanice.  

 

IKEA je primila čak 25.000 prijava za posao u beogradskoj robnoj kući koja se prostire na više od 30.000 kvadrata.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI