FOTO RAPORT/ Sastavili se nebo i zemlja

Potpuni kolaps usred špice: Rijeka teče ulicama Sarajeva, stali tramvaji, sudar u centru, ali i...

Hronika 05.06.17, 18:17h

Potpuni kolaps usred špice: Rijeka teče ulicama Sarajeva, stali tramvaji, sudar u centru, ali i...
Kakvo nevrijeme je danas pogodilo glavni grad, možete pogledati u našoj fotogaleriji

 

Danas u popodnevnim satima Sarajevo je pogodilo olujno nevrijeme kakvo se dugo nije vidjelo - sastavilo se nebo i zemlja, kiša je pljuštala 'kao iz kabla', grmilo je i sijevalo. Sve je trajalo oko pola sata, ali dovoljno da nastupi potop glavnog grada.

 

Ulicama su tekle bujice, a i tramvaji su stali jer je nestalo struje, što je doprinijelo saobraćajnom kolapsu u Sarajevu.

 

Saobraćaj se nije normalizirao ni kada je kiša stala, jer je 'rijeka' i dalje tekla ulicama bh. prijestolnice. Najgore je bilo na Socijalnom, u naselju Pofalići, kao što možete vidjeti i u našoj fotogaleriji.

 

U vrijeme najveće oluje, na raskrsnici ulica Alipašina i Husrefa Redžića desila se saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri osobe, potvrdili su iz Operativnog centra MUP-a KS-a.

 

Povrijeđeni, čiji stepen povreda za sada nije poznat su vozilom Hitne pomoći prebačeni na KCUS. U nesreći koja se dogodila u 16.10 sati učestvovala su dva automobila.

 

Također, lančani sudar tri automobila zabilježen je i u Ložioničkoj ulici.

 

Danas je inače i najavljeno nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, tokom poslijepodneva i u večernjim satima.

 

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih lokalnih padavina u Bosni i Hercegovini vozači pozivaju na pojačan oprez.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: DEPO PORTAL/ md)

 

 

BLIN
KOMENTARI