VIDEO/ Drama u navijačkoj zoni u Torinu

U stampedu povrijeđeno blizu 600 osoba: Pogledajte kakva je panika nastala zbog dojave o eksploziji

Hronika 04.06.17, 14:51h

U stampedu povrijeđeno blizu 600 osoba: Pogledajte kakva je panika nastala zbog dojave o eksploziji
Italijanska novinska agencija ANSA javlja kako su navijači u panici bježali sa trga i rušili sve barijere kojima je trg bio ograđen

 

Blizu 600 osoba povrijeđeno je u sinoćnjem stampedu koji se dogodio u fan zoni u centru Torina u kojoj su navijači Juventusa na velikim ekranima gledali finalni meč Lige šampiona.

 

Na centralnom trgu u Torinu hiljade navijača su gledale prijenos finala Lige šampiona kojem su se u Cardiffu sastali Juventus i Real Madrid. Real je na kraju slavio pobjedu rezultatom 4:1 i osvojio trofej elitnog klupskog takmičenja u Evropi, ali tužna vijest stigla je sinoć iz Torina, ne zbog poraza torinske “stare dame“, već zbog stampeda koji je nastao u fan zoni zbog lažne dojave o eksploziji.

 

Italijanska novinska agencija ANSA javlja kako su navijači u panici bježali sa trga i rušili sve barijere kojima je trg bio ograđen. Lokalni izvori javljaju da je blizu 600 osoba zatražilo ljekarsku pomoć nakon što su u stampedu povrijeđeni.


Televizija Rai javlja da je većina povrijeđena u naguravanju prilikom bijega sa trga na kojem su se nalazile velike količine razbijenih boca. Među povrijeđenima su i najmanje sedam životno ugroženih osoba.

 

Predsjednik Juventusa Andrea Agneli je kasno sinoć izrazio žaljenje zbog incidenta, poželio brz oporavak povrijeđenima i od nadležnih institucija zatražio istragu o slučaju.

 

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI