Sve više žena želi to iskusiti

Jesu li vam emocije 'zaglavile' u vagini? Isprobajte ovu vrstu masaže!

DEPO PLUS 01.06.17, 13:00h

Jesu li vam emocije 'zaglavile' u vagini? Isprobajte ovu vrstu masaže!
Iako nije poenta doći do orgazma, neke žene ga dožive tokom masaže koja uključuje čak i penetraciju prstom. Otkrivamo zašto to rade o kakve su prednosti takve masaže

 

Obično kada neko spomene da ide na masažu kako bi se opustio, pomislimo na masažu ramena, leđa. Ali, postoji jedna vrsta sve popularnija među ženama, a to je masaža međunožja. Da dobro ste pročitali!

 

Da bi se riješile nagomilanog stresa, neke žene odlaze profesionalnim maserima na tzv. Yoni masažu. To izgleda otprilike ovako: masaža uključuje dodirivanje, duboko disanje i ponekad (ako klijentica da pristanak) penetraciju prstom.

 

Isis Phoenix, stručnjakinja iz SAD-a koji se bavi takvom vrstom masaže, kaže kako je moguće osloboditi emocije koje  ponekad mogu "zaglaviti u vagini". Objašnjava da žene doživljavaju razne senzacije tokom masaže i da nije poenta svega doživjeti orgazam, već otkriti što u vama pobuđuje to da se osjećate dobro. Iako, neke žene dožive orgazam, i u tome nema ništa loše.

 

- Yoni masaža je svečanost u kojoj je žena pozvana da iskoristi dodir njene vulve. Kada smo na dodir, tada se ukazuje prilika da očistimo osjećaj energije. Najveća korist je osjećaj utjelovljenja mudrosti u onome što nam pruža zadovoljstvo - objašnjava Isis.

 

Neki stručnjaci smatraju da ovakav oblik masaže može pomoći i poboljšanju seksualnog života.

 

- Logično je, jer sve što ubrzava protok krvi u vašoj zdjelici, povećava osjetljivost, uzbuđenje i podmazivanje vagine, a to svakako pomaže doći do orgazma - pojasnila je Mary Jane Minkin, profesorica na Yale School of Medicine. 

 

Ipak, ova stručnjakinja kaže da pomalo sumnja u to da masaža vulve može dovesti do oslobađanja napetosti.

 

- Reći da će samo dodirivanje vagine dovesti do oslobađanja emocija mi se ne čini istinito. Ali, ako poboljša vaš seksualni život, a to doprinese boljem odnosu, tada može dovesti do malog oslobađanja emocionalnog stresa - dodala je, a prenosi uk.style.yahoo.com.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI