U Narodnom pozorištu Sarajevo

Zajednički koncert Sarajevske filharmonije i Muzičke akademije 3. juna, ulaz besplatan

Kultura 31.05.17, 12:39h

Zajednički koncert Sarajevske filharmonije i Muzičke akademije 3. juna, ulaz besplatan
Da pomenuti izvođački ansambli i repertoarski sadržaj zazvuče onako kako i dolikuje svečanoj prilici pobrinut će se perspektivni studenti Odsjeka za dirigovanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Jure Bučević, Fuad Šetić i Ivan Križanac, dok će uloga soliste pripasti mladom umjetniku Nadiru Hošiću / klavir

 

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom za sve ljubitelje istinskog muzičkog kvaliteta pripremila pažnje vrijedan koncertni događaj na kojem će združenim snagama nastupiti studenti Akademije i najstarijeg profesionalnog orkestarskog sastav u BiH – Sarajevske filharmonije.


Posebnost muzičkog događaja ogleda se u efektnom repertoarskom odabiru djela koja se referiraju na stilsku epohu romantizma, te slove za dio najraskošnije orkestarske muzike ikada napisane, a to su: Tragična uvertira op. 81 u d molu J. Brahmsa, Klavirski koncert op. 54 u a molu R. Schumanna, te glasovita simfonija Pathétique br. 6 op. 74 u h molu ruskog velikana P. I. Čajkovskog.

 

Da pomenuti izvođački ansambli i repertoarski sadržaj zazvuče onako kako i dolikuje svečanoj prilici pobrinut će se perspektivni studenti Odsjeka za dirigovanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Jure Bučević, Fuad Šetić i Ivan Križanac, dok će uloga soliste pripasti mladom umjetniku Nadiru Hošiću / klavir.


Koncert Muzičke akademije i Sarajevske filharmonije održat će se u subotu, 3. juna, u svečanom ambijentu sale Narodnog pozorišta Sarajevo, s počekom u 19.30h.


 
Ulaz je besplatan.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI