Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Ramljak nas uvjerava da Agrokor neće otpustiti više od 10 posto radnika

Front 30.05.17, 16:48h

Ramljak nas uvjerava da Agrokor neće otpustiti više od 10 posto radnika
Dodao je da je rečeno da bi ta otpuštanja trebala biti vršena u dužem periodu i "prirodnim osipanjem radne snage" a ne nekim dramatičnim mjerama

 

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da ih je povjerenik Vlade Hrvatske za "Agrokor" Ante Ramljak uvjeravao da iz kompanija tog koncerna neće biti otpušteno više od 10 posto radnika.

 

Dodao je da je rečeno da bi ta otpuštanja trebala biti vršena u dužem periodu i "prirodnim osipanjem radne snage" a ne nekim dramatičnim mjerama.

 

- Mi smo posebno stavili u fokus pitanje dobavljača Agrokora, koji su najranjivija karika, jer ukoliko ono ne bude riješeno čitav sistem će biti u opasnosti - rekao je Šarović.

 

Naglasio je da očekuje da obaveze prema dobavljačima ne budu pretvarane u kapital već da će biti riješena dosadašnja dugovanja, te održan kontinuitet u snabdijevanju i servisiranju njihovih trenutnih obaveza.

 

Šarović je naveo da  entitetske vlade vrše kontrolu novčanih tokova "Agrokorovih" firmi u BiH putem bankarskog sistema i izvršenje obaveza prema državi, dok vlasti na državnom nivou vrše kontrolu iznošenja gotovog novca iz zemlje.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI