Repriza 2. juna

Baletna predstava 'Alisa u zemlji čuda' sutra u Narodnom pozorištu Sarajevo

Kultura 29.05.17, 14:16h

Baletna predstava 'Alisa u zemlji čuda' sutra u Narodnom pozorištu Sarajevo
V.d. umjetničkog direktora Baleta Belma Čečo-Bakrač je navela da će ljubitelji baleta sutra moći vidjeti predstavu kakva do sada nije viđena na domaćoj sceni, s modernim pokretom

 

Baletna predstava ''Alisa u zemlji čuda'' u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića premijerno će biti izvedena sutra u Narodnom pozorištu Sarajevo.

 

Pred generalnu probu direktorica Narodnog pozorišta Marijela Hašimbegović novinarima je kazala da se radi o savremenoj i modernoj predstavi koja povezuju publiku, atmosferu, muziku, pokret.

 

- Naslov 'Alisa u zemlji čuda' obećava čudesno putovanje kroz snove, dopuštajući nam da se prepustimo mašti u neobičnom svijetu u kojem vlada zakon iracionalnog, gdje možemo doživjeti događaje u kojima iskušavamo svoje želje, stremljenja i prevazilazimo prepreke - rekla je Hašimbegović.

 

Istakla je da je ''Alisa u zemlji čuda'' druga premijera ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

V.d. umjetničkog direktora Baleta Belma Čečo-Bakrač je navela da će ljubitelji baleta sutra moći vidjeti predstavu kakva do sada nije viđena na domaćoj sceni, s modernim pokretom.

 

- Imamo namjeru da ovu predstavu pokažemo u svim bh. gradovima u kojima je moguće izvoditi balet, ali i da ima svoj životni vijek u regiji - kazala je Čečo-Bakrač.

 

Koreograf i režiser Aleksandar Ilić otkrio je da se na kraju predstave pojavljuje nova Alisa, vođen mišlju da je početak uvijek na kraju ili kraj uvijek na početku.

 

- Tako je i s našom Alisom, kraj naše predstave počinje pojavljivanjem nove djevojčice koja prolazi kroz razne avanture kao i Alisa - naveo je Ilić.

 

Poručio je da balet kao i knjiga ima skrivenih simbola.

 

- Tako je i s ovom predstavom koja se treba istražiti - dodao je Ilić.

 

Nakon izvođenja premijere koja je najavljena za sutra, prva repriza bit će igrana 2. juna.

 

(FENA/dg)

 

********************************************

Pogledajte bonus video na DEPO TV!

 

 

BLIN
KOMENTARI