VIDEO/ LUKSUZNA OAZA U VISOKOM

Hoće li ovo biti najmoderniji turistički kompleks u BiH: ViLand Resort nadomak Sarajeva, a u njemu...

Biznis Klub 27.05.17, 14:56h

Hoće li ovo biti najmoderniji turistički kompleks u BiH: ViLand Resort nadomak Sarajeva, a u njemu...
U proteklih deset mjeseci tim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, koncipirao je izgledom i sadržajem jedinstven projekat privlačan kako za domaće, tako i za strane turiste

 

Projektni tim ViLand Resorta predao je danas (26. maja) pismo namjere i projektnu dokumentaciju u Općinu Visoko za gradnju turističkog kompleksa koji bi se gradio na prostoru bivše kasarne u Visokom, u neposrednoj blizini najužeg centra, piše BiznisInfo.


U proteklih deset mjeseci tim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, koncipirao je izgledom i sadržajem jedinstven projekat privlačan kako za domaće, tako i za strane turiste.

 


Projekat bi značajno unaprijedio turističku ponudu Bosne i Hercegovine, ali i predstavljao zamajac razvoja turizma Visokog i regiona.


„Osluškujući potrebe lokalnog stanovništva, kao i zahtjeve stranih turista na površini od cca 9ha kreirali smo niz modernih i kompatibilnih sadržaja koji pružaju mogućnost razvoja izletničkog, vikend i boravišnog turizma: glamping zona sa luksuznim šatorima i drvenim kućicama oko bio jezera i u krošnjama stabala,  hotel i spa centar sa unutrašnjim zelenim vrtovima i centrom za zdravlje, scouting zona sa šatorima, bio jezerom i skakaonicom, kamping zona, piknik zona i adrenalinski park sa zip lineom“, navode iz ViLand tima.


Tu bi se još nalazili biciklistička staza za djecu, fudbalski i multisport tereni sa pratećim sadržajima, street workout i fitness na otvorenom, stijene za penjanje, unutrašnja i vanjska dječija igrališta kao i unutrašnji i vanjski multifunkcionalni prostori za organizaciju društvenih, kulturnih i sportskih događaja (koncerti, izložbe, team building, predavanja, prezentacije, vjenčanja, laser tag, silent disco, kuglanje, badminton, squash i sl.).


Predviđeni su još i tržnica na otvorenom, zatvorena tržnica sa food courtom i mnoštvo ugostiteljskih i shopping objekata.


„Za implementaciju ovog projekta, kao i za samo funkcionisanje neophodna je sinergija i dugoročna saradnja našeg tima, lokalne zajednice i malih poduzetnika što će, nadamo se, rezultirati zaokruženim i jedinstvenim turističkim proizvodom. Prepoznajući značaj razvoja turizma i kvalitetne turističke ponude, te imajući u vidu turistički potencijal Bosne i Hercegovine, ViLand Resort će biti samo jedan od projekata koji grupacija ViLand ima namjeru razvijati u sektoru turizma“, navode iz ovog tima.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI