Bh. umjetnik o ljevici

Nikšić: SDP je kao ruska babuška, otvoriš SDP izađe DF, otvoriš DF izađe GS...

Front 26.05.17, 09:31h

Nikšić: SDP je kao ruska babuška, otvoriš SDP izađe DF, otvoriš DF izađe GS...
Nikšić se kandidovao za načelnika Općine Centar na prošlim lokalnim izborima, a ljevica ga je optužila da je on razjedinio ljevicu i da je jedan od krivaca što je nakon dugog perioda ta općina dobila načelnika iz SDA

 

Gost Novog dana N1 televizije bio je Damir Nikšić, konceptualni umjetnik i bh. YouTube zvijezda poznat po svojim satiričnim komentarima na račun svakodnevnice.

 

Nikšić je nedavno fizički napadnut u centru Sarajeva.

 

"Pošto me prethodno prehlada smlatila, čovjek me je malo izmasirao. Pred gradski derbi neki navijač je vidio mene, pa je odlučio da me maltretira. Pošto ja ne ostanem dužan nikome... Policija je odradila svoje, on je za 5-10 minuta bio u marici. Poznato je da je prevencija najbolji lijek. Samo prisustvo policije bi bilo dovoljno da se takve stvari ne dese", rekao je Nikšić.


Nikšić se kandidovao za načelnika Općine Centar na prošlim lokalnim izborima, a ljevica ga je optužila da je on razjedinio ljevicu i da je jedan od krivaca što je nakon dugog perioda ta općina dobila načelnika iz SDA.

 

"Ruže su inače cvjetale u građanskom bloku, ljevici, dok ja nisam došao. Sve je bilo divno u SDP-u dok se ja nisam pojavio. SDP je postao kao ruska babuška. Otvoriš SDP, izađe DF, otvoris DF izađe GS... A ja sam na izbore uspio izvesti apstinente da glasaju, koji su pored mene glasali i za Našu stranku. Nisam ja nikome uzeo glasove, neki su ih i dobili na račun mene. Zašto ja ispadam bad guy pored toliko drugih bud guyova?", mišljenja je Nikšić.

 

"Mi imamo etnokratsku državu, a ne demokratsku. Vlada se po principu polietnikratije", mišljenja je Nikšić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI