Tinejdžer dospio do sirijskog ratišta

Interpol raspisao crvenu potjernicu za 18-godišnjim Hamzom Labidijem iz BiH zbog terorizma

Hronika 24.05.17, 20:44h

Interpol raspisao crvenu potjernicu za 18-godišnjim Hamzom Labidijem iz BiH zbog terorizma
Traži se Hamza Labidi koji je rođen 12. septembra 1998. u Zavidovićima u srednjoj Bosni

 

Interpol je raspisao potjernicu za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine kojega se tereti za sudjelovanje u terorističkim organizacijama a riječ je o 18-godišnjaku po imenu Hamza Labidi, objavili su u srijedu lokalni mediji.

 

Labidijevo ime nalazi se na Interpolovoj "crvenoj" potjernici a tamo je uvršten na zahtjev bosanskohercegovačkog pravosuđa.

 

Kako stoji na stranici svjetske policijske organizacije Labidija se traži zbog kaznenog djela "formiranja ili pridruživanja stranim paravojnim ili policijskim jedinicama". Uz to su uz fotografiju objavljeni samo najosnovniji podaci poput onoga da je rođen 12. septembra 1998. u Zavidovićima u srednjoj Bosni.

 

"Dnevni avaz" prenosi kako sigurnosne agencije u BiH imaju informaciju da je ovaj tinejdžer dospio do sirijskog ratišta. Labidijev otac navodno je osoba arapskog porijekla.

 

U decembru 2016. godine na zahtjev pravosudnih tijela BiH Interpol je rapisao crvene potjernice zbog terorizma i za Senadom Hasanovićem iz Sarajeva i Edinom Kahrimanom iz Zenice a mjesec dana prije toga za Samidom Cicvarom i Naserom Arnautom. Interpol zbog terorizma traga i za Ramom Grahovićem i Ibrom Ćufurovićem iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem iz Bihaća, Jasminom Keserovićem iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50).

 

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI