Islamska država preuzela odgovornost

Napad u Manchesteru najavljen na Twitteru: Ovo su jezive poruke objavljene prije masakra

Hronika 23.05.17, 10:42h

Napad u Manchesteru najavljen na Twitteru: Ovo su jezive poruke objavljene prije masakra
Na Twitteru su se pojavile fotografije sa prijetećom porukom u 18.32 sati, a eksplozija je na koncertu odjeknula u 22.30 u ponedjeljak uveče

 

Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u Manchesteru, u kojem je stradalo 22 ljudi.

 

Pripadnici terorističke organizacije Islamske države objavili su na društvenim mrežama video snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akhbar Irak.

 

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije koje navodno svjedoče da je bombaški napad na koncert pjevačice Ariane Grande u kome je poginulo 22, a ranjeno 59 ljudi, bio unaprijed najavljen.

 

Eksplozija je na koncertu odjeknula u 22.30 u ponedjeljak uveče.

 

Na Twitteru su se pojavile fotografije sa prijetećom porukom u 18.32 sati. Na tom nalogu navodi se hashtag 'Islamska država', 'Manchester Arena', a ispod toga piše: "Jeste li zaboravili naše prijetnje?", prenosi Kurir.

 

tvit-najava-napad-manchester

 

U eksploziji tokom koncerta američke pjevačice Ariane Grande u Manchesteru sinoć su poginule 22 osobe, uključujući djecu, a povrijeđeno je 59.

 

Policijski zvaničnik u Manchesteru izjavio je da policija eksploziju tretira kao teroristički napad i da vjeruje da je napadač djelovao sam i da je poginuo u eksploziji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI