Predsjednik Karlheinz Dobnigg pojasnio

Odgovor iz RBI Uprave: Šta je istina o povlačenju Raiffeisen banke iz Bosne i Hercegovine?

Biznis Klub 22.05.17, 14:19h

Odgovor iz RBI Uprave: Šta je istina o povlačenju  Raiffeisen banke iz Bosne i Hercegovine?
- Radi o komentaru i stavu novinara Financial Times-a, a što ni u kom slučaju ne odražava stav RBI Uprave, navodi se u izjavi Karlheinza Dobnigga

 


Povodom analize koju je objavio magazin “Financial Times" i informacije da bi se Raiffeisen banka u narednom periodu mogla povući iz Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova, kako se navodi, zbog ulaganja u znatno profitabilniju Češku, iz ove banke stigao je odgovor koji prenosimo u cjelosti:

 

"Obzirom da su se nedavno pojavili navodi u pojedinim medijima da Raiffeisen Bank International (RBI) razmatra opciju povlačenja sa bh tržišta, želio bih da naglasim da ova informacija nije tačna te da se radi o komentaru i stavu novinara Financial Times-a, a što ni u kom slučaju ne odražava stav RBI Uprave.


Raiffeisen banka u BiH posluje stabilno te je i ove godine otvorenjem 97. poslovnice nastavila širenje svoje mreže. Dodatno, tamo gdje prepoznamo potrebu i povećan obim poslovanja, razmotrićemo i otvaranje novih poslovnica.


Ponosan sam da ove godine obilježavamo i 25 godina rada i rasta na ovom tržištu. Kao jedna od vodećih banaka u BiH u periodu koji je pred nama nastavit ćemo investirati u nove tehnologije kako bismo ostali pouzdan partner svim našim klijentima i spremno odgovorili na sve poslovne izazove“, navodi se u izjavi Karlheinza Dobnigga, predsjednika Uprave Raiffeisen banke.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI