Autom sletjeli u Vrbas

U nesreći stradao sin muftije Enesa Ljevakovića: Krenuli u banjalučku Ferhadiju, pa sletjeli s ceste

Hronika 22.05.17, 10:25h

U nesreći stradao sin muftije Enesa Ljevakovića: Krenuli u banjalučku Ferhadiju, pa sletjeli s ceste
Prema nezvaničnim informacijama jedan od stradalih je sin muftije sarajevskog Enesa ef. Ljevakovića, 26-godišnjem Abdurahmanu. Auto pripada Nihadu Klini, a kako nezvanično saznaje Avaz, krenuli su u banjalučku džamiju Ferhadiju

 

Nastavlja se potraga za dvije osobe koje su nestale prilikom slijetanja automobila u rijeku Vrbas koja se dogodila jučer oko 13 sati u mjestu Podbarevo, u blizini Hidrocentrale Jajce 1.

 

- Jučer je izvučeno tijelo mlađe muške osobe i prema našim saznanjima u vozilu su se nalazile još dvije osobe za kojima se traga, potvrdio je za Oslobođenje portparol MUP-a SBK-a Rusmir Prohan.

 

Identitet stradalog i nestalih nam nije mogao potvrditi, iako su pojedini mediji javili da je stradao sin muftije sarajevskog Enesa ef. Ljevakovića, 26-godišnji Abdurahman.

 

Uviđaj je jučer završen oko 19 sati, a danas je zakazana obdukcija stradalog, dodao je Prohan.

 

Trenutno se čeka da se voda razbistri kako bi ronioci iz MUP-a ZDK-a, članovi rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a SBK-a nastavili sa potragom.

 

Tijelo osobe koja je upravljala Renault Cliom koji je jučer oko 13 sati sletio s magistralnog puta M16 u rijeku Vrbas, odnosno akumulirano jezero hidrocentrale Jajce 1, nije još pronađeno.

 

Kako javlja Avaz, auto pripada Nihadu Klini, a kako se nezvanično saznaje, on i Ljevaković su krenuli u banjalučku džamiju Ferhadiju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Avaz.ba/md)

 

BLIN
KOMENTARI