Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH

Poslanici nisu podržali Izvještaj o izvršenje budžeta FBiH za 2016. godinu: Ko je glasao ZA, a ko PROTIV

Front 16.05.17, 18:24h

Poslanici nisu podržali Izvještaj o izvršenje budžeta FBiH za 2016. godinu: Ko je glasao ZA, a ko PROTIV
Prilikom općeg izjašnjavanja elektronskim putem "za" je bilo 45 poslanika, sudržano sedam i protiv 21

 

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH s 46 glasova „za“ i 18 "protiv" i pet "suzdržanih" nisu podržali Izvještaj o izvršenju budžeta Federacije BiH za prošlu godinu, nakon čega je Klub poslanika koalicije predvođene HDZ-om BiH zatražio polusatnu pauzu radi konsultacija.

 

Poslanici ovog Kuba zahtijevali su pojedinačno glasanje, koje je pokazalo da su izvještaj podržali poslanici SDA, HDZ-a BiH, Stranke za BiH, te većina poslanika iz SBB-a BiH, a protiv su glasali poslanici DF-a, SDP-a i BPS-a.

 

Prilikom općeg izjašnjavanja elektronskim putem "za" je bilo 45 poslanika, sudržano sedam i protiv 21.

 

Također, nije usvojen finansijski izvještaj Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće. Tokom rasprave, poslanik Kluba koalicije predvođene HDZ-om BiH Blaž Župarić izrazio uvjerenje da Fond treba ukinuti i pripojiti ga nekom od ministarstava smatrajući da nema perspektivu.

 

Za razliku od navedenih izvještaja, Predstavniički dom usvojio je izvještaje o radu Federalnog zavoda za zapošljavanje za prošlu godinu i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI