Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a

Kako je moguće da Federalni zavod za zapošljavanje za dvije minute podijeli 18 miliona KM?!

Front 11.05.17, 11:50h

Kako je moguće da Federalni zavod za zapošljavanje za dvije minute podijeli 18 miliona KM?!
Interesantno je da ovo nije prvi ovakav slučaj, ali je sigurno rekord. Prošli Javni poziv je trajao nešto duže od sat vremena, kaže Prlić

 

Lana Prlić, potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH, nedavni potez federalnog Zavoda za zapošljavanje, u kojem je Javni poziv za nezaposlene i poslodavce za program sufinansiranja zapošljavanja, trajao čitave dvije minute, smatra sramotnim.

 

„U roku od dvije minute podijelilo se 18 miliona KM, koliko je bilo predviđeno ovim Javnim pozivom. Za dvije minute! A inače nam treba dva dana da papir u općini izvadimo. Kako je moguće da se toliko poslodavaca prijavilo, u tako kratkom roku? 

 

- Interesantno je da ovo nije prvi ovakav slučaj, ali je sigurno rekord. Prošli Javni poziv je trajao nešto duže od sat vremena. Zanima me tko je povukao ova sredstva u dvije minute, jesu li aplikacije bile spremne? I koji su poslodavci privilegiraniji od ovih drugih koji apliciraju nakon dvije minute?

 

Kako da očekujemo bilo kakav razvoj, kada se sredstva koja otplaćuju građani ove države dijele tek tako, samo onima koji imaju informaciju više i tko to procjenjuje da su jedni bitniji od drugih? 

 

U federalnom Zavodu za zapošljavanje kažu da oni obavijeste o ovom konkursu one koji su zainteresirani za ovaj Javni poziv kako bi se mogli prijaviti. Evidentno je da su prijave unaprijed napravljene i poslane i time su za samo dvije minute zatvorena vrata ostalim poslodavcima i nezaposlenim osobama, koji su, očito, u ovoj priči nebitni“, navodi Prlić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

***************************************

Pogledajte bonus VIDEO - Nije mađioničar da spasi Želju

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI