Detalji stravičnog zločina kod Goražda

Majku, očuha i nanu ubio sjekirom na spavanju, pokrio ih jorganima, pa pobjegao u Sarajevo

Hronika 05.05.17, 08:06h

Majku, očuha i nanu ubio sjekirom na spavanju, pokrio ih jorganima, pa pobjegao u Sarajevo
Stravičan zločin, koji je otkriven tek u četvrtak, desio se 2. maja u goraždanskom selu Bogušići. Dvadesetjednogodišnji Nezir sjekirom je na spavanju iskasapio majku Zehru Kavazović, očuha Ifeta i nenu s majčine strane Šemsu Džabija

 

Završen je uviđaj u selu Bogušići, gdje je u utorak izvršen stravičan zločin kada je 21- godišnji Nezir Kamenica ubio tri osobe.

 

Kako je za N1 potvrdio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva BPK Lazar Draško, ubistvo se desilo najvjerovatnije na spavanju kada je osumnjičeni sjekirom ubio svoju majku, očuha i nanu.

 

Tužilac Draško je nakon nekoliko sati završio uviđaj na mjestu zločina, a tijela ubijenih osoba prebačena su u mrtvačnicu u Goraždu.

 

Sam osumnjičeni je nakon svog krvavog pohoda pobjegao u Sarajevo gdje se u poslijepodnevnim satima predao policiji na Ilidži gdje se i sada nalazi, javlja N1.

 

Kamenica se nalazi u pritvorskoj jedinici na Ilidži, a kad će biti izručen pravosudnim organima BPK, zavisi od administrativnih stvari.

 

Kako piše Avaz, stravičan zločin, koji je otkriven tek u četvrtak, desio se 2. maja u goraždanskom selu Bogušići. Dvadesetjednogodišnji Nezir sjekirom je na spavanju iskasapio majku Zehru Kavazović, očuha Ifeta i nenu s majčine strane Šemsu Džabija. 

 

Nakon ovog krvavog pira, ubijene je prekrio jorganom, zaključao kuću, bacio ključ i uputio se u Sarajevo, gdje se tek u četvrtak predao policiji. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: N1/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI