Ignorisao savjete ljekara

Milan Bandić nakon Prvog maja završio u bolnici: Hitna operacija čeka gradonačelnika Zagreba

Hronika 02.05.17, 10:27h

Milan Bandić nakon Prvog maja završio u bolnici: Hitna operacija čeka gradonačelnika Zagreba
Kad je riječ o gradonačelniku Bandiću, osobito u ovo predizborno vrijeme, a znajući njegov način funkcioniranja, trotjedno mirovanje vjerojatno će biti nemoguća misija

 


Kako je i najavio tijekom prvosvibanjske proslave Praznika rada, gradonačelnik Milan Bandić je kasno navečer završio u bolnici Sveti Duh, na operaciji prikliještene kile. Bandić je stigao u bolnicu oko 22 sata, gdje je odmah krenuo na pretrage, a dobio je i infuziju, odnosno sve pripreme za operaciju, piše Jutarnji.hr.


Naime, još tijekom prijepodneva u Maksimiru gradonačelnik Bandić imao je "iznenađenje" za sve prisutne. Najavio je moguću operaciju kile, odnosno bruha (hernije) "navečer, iza 21 sat", odnosno kad završi sve što je kao gradonačelnički kandidat imao za ponedjeljak!


"Dizao sam 80 kilograma težak lonac s grahom i zato večeras idem na operaciju", rekao je Bandić, kojeg veći dio nazočnih nije shvatio ozbiljno, već kao njegovu "zezanciju" na temu "teškog rada" oko graha i dijeljenja porcija građanima. No, pokazalo se da je Bandić još u ponedjeljak, tijekom jutra, potražio liječničku pomoć zbog bolova koje je osjetio u lijevoj preponi.


Zbog toga je prije odlaska u Maksimir već bio u OB Sveti Duh i konzultirao liječnike, od kojih je navodno dobio preporuku da "ne diže ništa teško" te da u tom slučaju operacija kile može pričekati. Očito, nije ih poslušao pa je teški lonac graha dodatno pogoršao situaciju, s obzirom na to da je nedugo potom obavijestio javnost "kako ide na operaciju iza 21 sat".


Prikliještena kila ipak je, čini se, morala biti operirana, što su potvrdili i liječnici kasno navečer. Jedan od razloga koji je mogao odgoditi operaciju je terapija koju Bandić uzima zbog drugih zdravstvenih razloga.


Naime, poznato je da je gradonačelnik prije nekoliko godina imao teški moždani udar, što znači da vjerojatno pije lijekove za "razrjeđivanje" krvi. U tom slučaju, kažu nam liječnici, postoji pravilo da pacijent tjedan dana prije zahvata, osim ako se radi o hitnom slučaju, mora prestati uzimati tu vrstu lijekova u koje pripada, primjerice, Marivarin, ali i Aspirin, odnosno Andol.


Osim toga, premda operacija kile ne pripada u teže kirurške zahvate, oporavak traje oko tri tjedna, i tek se nakon toga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, kažu liječnici.
No, kad je riječ o gradonačelniku Bandiću, osobito u ovo predizborno vrijeme, a znajući njegov način funkcioniranja, trotjedno mirovanje vjerojatno će biti nemoguća misija.


Naime, s današnjom tehnologijom nakon operacije kile hospitalizacija je vrlo kratka, ali to nikako ne znači da je i oporavak kratak. U Bandićevu slučaju bit će kraći i od najkraćeg, piše Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI