FOTO/ Turneja sa kuharom Vjekoslavom Kramerom

Neobičan šoping u BINGO centrima: Za samo 15 sati kupci pojeli više od 3.000 palačinaka

Biznis Klub 29.04.17, 18:52h

Osim degustacije palačinaka, na turneji u pet gradova BiH kompanije Klas i Vispak su za svoje vjerne potrošače obezbijedili brojne poklone, Kolo sreće, zabavne sadržaje za djecu...

 

Za samo 15 sati građani Bihaća, Goražda, Mostara, Tuzle i Sarajeva pojeli su više od 3.000 palačinaka, koje je za njih pripremio poznati TV kuhar Vjekoslav Kramer, uz podršku prehrambenih industrija Klas d.d. Sarajevo i Vispak d.d. Visoko, te lanca trgovina Bingo. 
 

„U palačincima koje smo pripremali od brašna Zlatni puder, a punili Stampi kremom, uživale su sve generacije potrošača, od 7 do 77 godina. Ispekli smo više od 3.000 palačinaka, a zagorio nam je samo jedan, i to u vrijeme dok sam se fotkao sa domaćicama“, ispričao nam je kuhar Vjeko.


Osim degustacije palačinaka, na turneji u pet gradova BiH kompanije Klas i Vispak su za svoje vjerne potrošače obezbijedili brojne poklone, Kolo sreće, zabavne sadržaje za djecu...


„Dobro smo se zabavljali i družili. Vjeko je privlačio pažnju žena, razgovarao s njima o kuhinji i receptima, dijelio kulinarske savjete. Već sada planiramo da sljedeća turneja ima humanitarni karakter. Klas i Vispak bi obezbijedili sastojke, a Vjeko bi opet pripremao palačinke. Prihod od prodaje palačinaka bismo donirali dječijim domovima“, rekle su organizatorice Irma Omerović i Lejla Šuman, brand manageri u Klasu, odnosno Vispaku. 


Podršku projektu pružio je i najveći domaći lanac trgovina Bingo.


„Iz AS Grupacije, u okviru koje posluju Klas i Vispak, uvijek su dolazili sa sjajnim idejama kako bismo naše kupce upoznali sa novitetima koje ova domaća kompanija plasira na tržište. Odlično je što oni konstantno rade na promociji svojih proizvoda i nakon lansiranja, što im donosi zagarantovan uspjeh. Spojiti brendove poput Klasa, Vispaka, Delimana i Olitalia ulja, a uz sve to da zaštitno lice bude Vjeko Kramer, zaista je velika stvar. Naša kompanija je uvijek otvorena za ovakve projekte. Sve ono što može unaprijediti naše domaće proizvođače ali i ostale poslovne partnere, a istovremeno našim kupcima pružiti dodatnu vrijednost pri kupovini, mi zaista cijenimo“, rekla je Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga Bingo. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI