VIDEO/ Neredi u Makedoniji

Novi dramatični snimci iz Sobranja: 'Ubijte Zaeva!'

Front 29.04.17, 18:45h

Novi dramatični snimci iz Sobranja: 'Ubijte Zaeva!'
Na vanrednoj konferenciji koju je održao juče, za napade na poslanike i novinare u Sobranju Zaev je okrivio Nikolu Gruevskog, rekavši da "ga je pogodilo to što je izgubio vlast"

 

Dva dana nakon upada demonstranata u Sobranje na internetu su se pojavili novi snimci tuče u samom paramentu. Na jednom od njih vidi se lider SDMS-a satjeran u ćošak, dok neko iz mase u jednom trenutku uzvikuje "Ubijte Zaeva".

 

Zoran Zaev je zgradu Sobranja napustio sa krvavim licem. Mediji su prenijeli da lider SDMS ima povrede nosa, čela i lijeve arkade. Pored Zaeva, u neredima povređeni su i potpredsjednik njegove stranke Damjanu Mančevski, a najteže povrede zadobio je poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela koje je hitno prebačen u Urgentni centar.

 

Na vanrednoj konferenciji koju je održao juče, za napade na poslanike i novinare u Sobranju Zaev je okrivio Nikolu Gruevskog, rekavši da "ga je pogodilo to što je izgubio vlast".

 

- Ovo juče je bio pokušaj ubistva sa smišljenim planom. Sve je moglo da se vidi - od pokreta maskiranih lica do toga kako su pušteni da uđu u zgradu Sobranja i kako su usmjeravani - rekao je lider SDMS-a.

 

Neredi u Sobranju počeli nakon što je nekadašnji komandant Oslobodilačke nacionalne armije (OVK) Talat Džaferi, glasovima SDSM-a i albanskih partija, izabran za predsjednika parlamenta u četvrtak popodne.

 

Bijesni zbog odluke da bivši komandant ONA (Oslobodilačka nacionalna armija bliske OVK) dođe na čelo parlamenta, oko šest sati popodne, demonstranti ispred građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju" bliske VMRO DPMNE Nikole Gruevskog došli su ispred zagrade paralamenta, a potom i upali u unutra. Povrijeđeno je oko 100 ljudi.

 

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI