TMURAN VIKEND

U BiH jutros opet susnježica i snijeg, najviše kiše pada u Hercegovini, a do večeras...

Hronika 29.04.17, 10:08h

U BiH jutros opet susnježica i snijeg, najviše kiše pada u Hercegovini, a do večeras...
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom

 

 

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine se očekuju prijepodne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

 

Očekivana količina padavina je između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, a u Hercegovini lokalno i do 80 litara. Na planinama će padati i snijeg.

 

Slabije padavine prijepodne se očekuju u Krajini i zapadnim područjima Bosne.

 

Od večernjih sati, postupno smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, a tokom noći i na sjeveru BiH. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 7 i 13, na jugu BiH do 16 stupnjeva.

 

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa kišom. Poslijepodne se očekuje prestanak padavina. Temperatura zraka između 5 i 9 stupnjeva.

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini  pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom.

 

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Sanski Most 40, Banja Luka 35, Livno i Mrkonjić-Grad 34, Jajce 30, Prijedor 23, Doboj 22, Bugojno 20, Tuzla 17, Zenica 15, Gradačac i Čapljina 13, Bosanski Novi i Mostar 10, Bijeljina, Ivan-sedlo i Nevesinje 9, Bihać i Sarajevo 8, Zvornik 7, Gacko, Goražde i Han-Pijesak 3, Bjelašnica i Sokolac 2, Bileća, Srebrenica i Trebinje 1.

 

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Kupres 0, Bugojno, Ivan-sedlo i Jajce 2, Livno i Sokolac 4, Zenica 5, Doboj, Gradačac i Sarajevo 6, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 7, Bihać, Prijedor i Srebrenica 8, Grude 9, Mostar i Čapljina 11, Neum 12, Trebinje 17 stupnjeva.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI