Tuzlanski gigant se širi

Senad Džambić, osnivač i direktor 'Binga': Zašto sam kupio 'Ditu'?

Biznis Klub 20.04.17, 13:13h

Senad Džambić, osnivač i direktor 'Binga': Zašto sam kupio 'Ditu'?
Kompanija "Bingo" dostavila je pismo namjere i ponudu za kupovinu tuzlanske fabrike osmi put, što je jučer prihvaćeno na Odboru povjerilaca

 

Kompanija "Bingo" kupila je fabriku deterdženata "Dita" u Tuzli za skoro osam miliona KM, potvrdio je za Avaz.ba Senad Džambić, osnivač i direktor tuzlanskog giganta "Bingo".

 

- Kupili smo "Ditu", za osam miliona KM. Banke su dale dobre diskonte, a radnicima "Dite" u potpunosti će se povezati radni staž i dobit će osam zadnjih plata po Zakonu o stečaju - kazao je Džambić.

 

Pismo namjere

 

Podsjećamo, kompanija "Bingo" dostavila je pismo namjere i ponudu za kupovinu tuzlanske fabrike osmi put, što je jučer prihvaćeno na Odboru povjerilaca.

 

- Naša kompanija je bila ponuđač i drago nam je da je ponuda prihvaćena - kazali su za Avaz.ba kratko iz "Binga".

 

Proizvodnja u ovom prijeratnom tuzlanskom gigantu "Dita" pokrenuta je prije dvije godine zahvaljujući, prije svega, velikoj upornosti radnika. Radnici su samoinicijativno pokrenuli mješalice, ubacili sirovine koje im je omogućila kompanija "Bingo", te počeli proizvodnju četiri nekada nadaleko poznata proizvoda.

 

Poznati proizvodi

 

Kako je vrijeme prolazilo, proizvodni asortiman se širio, a danas, dvije godine kasnije, "Dita" je na tržište lansirala sve proizvode koji su nekada bili sastavni dio svakog domaćinstva u Bosni i Hercegovini. Osim već poznatih proizvoda, radnici su počeli i proizvodnju posebnog deterdženta pod nazivom "Super Dish" za Oružane snage BiH.

 

U prošloj godini, "Dita" je ostvarila promet u iznosu od blizu četiri miliona maraka, što je bilo sasvim dovoljno da se pokriju direktni troškovi radne snage, dobavljača i slično. Ova fabrika deterdženata trenutno upošljava blizu 75 radnika. 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 

BLIN
KOMENTARI