Kao da je januar

U BiH otežan saobraćaj zbog snježnih padavina: Odroni i slomljeno drveće na cesti

Hronika 19.04.17, 07:57h

U BiH otežan saobraćaj zbog snježnih padavina: Odroni i slomljeno drveće na cesti
Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15. aprila, apeluje se na vozače da na put ne kreću bez iste

 

U Bosni i Hercegovini jutros je zbog snježnih padavina otežano saobraćanje na većini putnih pravaca.

 

Posebno se skreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15. aprila, apeluje se na vozače da na put ne kreću bez iste. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila s prikolicom i šlepere. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju i uslovima na putu. Upozorava se i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja na kolovoz.

 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

 

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se, tokom dana, formiraju duže kolone vozila u oba smijera.

 

Izdvaja se i autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Žepče-Maglaj i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

 

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno.

 

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prijelaza Klobuk (09.00-11.00 i 13.00-15.00 sati), saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI