pojačan saobraćaj

Velike gužve na graničnim prelazima: Evo gdje ćete čekati i do 2 sata!

Hronika 14.04.17, 17:46h

Velike gužve na graničnim prelazima: Evo gdje ćete čekati i do 2 sata!
Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, što dodatno usporava saobraćanje

 

Danas je pojačan promet vozila na ulazu u našu zemlju na većini graničnih prelaza na sjeveru. Na GP Bosanski Brod čeka se oko 2 sata, na GP Bosanska Gradiška od 1 do 2 sata, na graničnim prelazima Donja Gradina i Brčko oko 1 sat, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, do 30 minuta.

 

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, što dodatno usporava saobraćanje.

 

Na magistralnom putu Mostar-Kruševo (M-6 i M-17.4), od katedrale u Mostaru do krivine ispod Huma, zbog molitvenog i procesijskog hodočašća do 18:30 sati vozila saobraćaju usporeno u smijeru kretanja procesije, uz povremene obustave.

 

Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres i M-17 Jablanica-Mostar.

 

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

 

(BIHAMK, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI