Traže odgovore

PDP: Na čiji račun su isplaćena sredstva za Predstavništvo RS-a u Izraelu

Front 12.04.17, 13:54h

PDP: Na čiji račun su isplaćena sredstva za Predstavništvo RS-a u Izraelu
Arie Livne je savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika i senator RS-a, ali ga Vlada RS predstavlja kao šefa tog predstavništva, za koje se redovno izdvaja novac iz budžeta RS-a

 

Klub poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a uputio je danas pitanja ministru finansija Zoranu Tegeltiji u vezi "sa slučajem Predstavništvo RS-a u Izraelu".

 

 Od ministra Tegeltije traže da odgovori koliko je tačno novca isplaćeno u 2015. i 2016. godini, kao i u 2017. zaključno sa današnjim danom na ime rada Predstavništva RS-a u Izraelu.

 

Pitaju na čiji račun su isplaćene ove pare te zahtijevaju da im se dostavi potvrda o isplati.

 

- Imate li garanciju da je isplaćeni novac u protekle dvije godine iskorišten za rad Predstavništva RS-a u Izraelu - jedno je od pitanja za ministra finansija RS-a.

 

Traže i odgovor na šta su konkretno utrošena ova sredstva te koliki je ostvareni promet RS-a s Izraelom u protekle dvije godine?

 

 Iz PDP-a podsjećaju da je šef Odjeljenja za Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova Izraela Dan Orian potvrdio za BN televiziju, u petak, 7. aprila ove godine, da Predstavništvo RS-a u Jerusalemu ne postoji već dvije godine i da je preregistrovano u privatno preduzeće kojim rukovodi Arie Livne.

 

Arie Livne je savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika i senator RS-a, ali ga Vlada RS predstavlja kao šefa tog predstavništva, za koje se redovno izdvaja novac iz budžeta RS-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI