Novčane kazne od 330.220 KM

Porezna uprava FBiH: U 220 nadzora otkriveno 67 neprijavljenih radnika

Hronika 11.04.17, 14:30h

Porezna uprava FBiH: U 220 nadzora otkriveno 67 neprijavljenih radnika
Porezna uprava je zahvalila svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i pozvala sve porezne obveznike da posluju legalno, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata

 

Porezna uprava Federacije BiH jučer je  izvršila 220 inspekcijskih nadzora obveznika na području Federacije BiH koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti, a  otkriveno je 67 neprijavljenih radnika.

 

Također, otkriveno je 14 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, 66 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i 21 obveznik koji nije imao instaliran fiskalni uređaj.

 

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 40 objekata i izdato 129 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 330.220 KM.

 

Porezna uprava je zahvalila svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i pozvala sve porezne obveznike da posluju legalno, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata, saopćeno je iz te institucije.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI