Evo šta su prioriteti

Agrokor: Ante Ramljak preuzeo vođenje koncerna

Biznis Klub 10.04.17, 20:40h

Agrokor: Ante Ramljak preuzeo vođenje koncerna
Na pitanje koliku ulogu će u procesima koji slijede imati dosadašnja uprava Agrokora na čelu s Ivicom Todorićem te je li se danas dubinski upoznao sa stanjem u kompaniji, rekao je da dubinsko snimanje stanja tek slijedi i da će uloga dosadašnjeg poslovodstva biti isključivo savjetodavna, ''po mojoj potrebi''

 

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak kazao je da je današnja primopredaja prošla u izuzetno poslovnom ozračju razgovora o operativnim prioritetima za kompaniju, izvijestivši i da je od danas on preuzeo vođenje kompanije.

 

"Moj prioritet je od ovoga trenutka da pokušam dogovoriti sve detalje s bankama za tekuću likvidnost i to je prvi sastanak koji ću imati nakon preuzimanja dužnosti. To je u ova dva-tri dana do praznika moj prioritet: da se osiguraju plaće radnicima koncerna Agrokor i da se isplati dio potraživanja dobavljačima".

 

Na pitanje koliku ulogu će u procesima koji slijede imati dosadašnja uprava Agrokora na čelu s Ivicom Todorićem te je li se danas dubinski upoznao sa stanjem u kompaniji, rekao je da dubinsko snimanje stanja tek slijedi i da će uloga dosadašnjeg poslovodstva biti isključivo savjetodavna, "po mojoj potrebi".

 

Pojasnio je da dosadašnji članovi Uprave Agrokora stupanjem na snagu zakona o izvanrednoj upravi i njegovim imenovanjem izvanrednim upravitelja, oni to više nisu.

 

Upitan je li mu tim Antonia Alvareza III predao rezultate svojih analiza iz prethodnih dana, rekao je da se to još nije odgodilo i da će se o tome razgovarati večeras.

 

Na upit o Alvarezovoj ulozi u budućnosti, Ramljak je rekao da će on "imati priliku u jednom kratkom procesu koji ćemo mi provesti u sljedeća dva-tri dana dati svoju ponudu za restrukturiranje, između ostaloga i sa svojom konkurencijom, koja je u tom rangu i nakon toga ćemo odabrati tko je najbolji". A na pitanje može li on biti savjetnik za restrukturiranje ako ga Ramljak odabere, odgovorio je: "Može, ali i ne mora".

 

Upitan ima li sustavnog rješenja za dobavljače koji su pod pritiskom faktoringa, rekao je da će taj problem rješavati danas popodne, večeras i sutra te da vjeruje kako se rješenje apsolutno može naći.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI