Policija 'cijepala' izjave?

Šta se zaista dešavalo u Laktašima: Veljko Ražnatović vikao 'tigrovi, tigrovi' i nasrnuo na mladiće!

Hronika 10.04.17, 18:42h

Šta se zaista dešavalo u Laktašima: Veljko Ražnatović vikao 'tigrovi, tigrovi' i nasrnuo na mladiće!
Prema izjavama učesnika, Veljko je počeo da viče ''tigrovi, tigrovi'' i nasrnuo na mladiće koji su stajali na parkingu

 

Tuča između “tigrova” Veljka Ražnatovića, sina folk-pjevačice Svetlane Cece Ražnatović i pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, i lokalnih mladića koji se bave borilačkim sportovima vjerovatno će se još dugo prepričavati u Laktašima i okolini.


Oslobođenje je došlo do pozadine cijelog događaja i motiva dogovorene tuče.


Podsjetimo, policajci su identifikovali Petra i Aleksandra Zolaka, Dalibora Rogića, Bobana Latinovića, Vitomira Glišića, Veljka Ražnatovića, Miloša Ećima, sina Arkanovog kuma Ljubana Ećima, te Nemanju Đurića i Jovana Marjanovića kao učesnike tuče u Laktašima.


U početku, osim šturih policijskih informacija, u kojim se, tek nakon medijskog pritiska, pojavilo Ražnatovićevo ime, nije se znalo šta se te večeri 3. aprila desilo na parkingu u Karađorđevoj ulici u Laktašima, ali i poslije toga.


Cijela priča je počela prije šest mjeseci kada je, navodno, Rogić na slavi istukao Veljkovog druga Marjanovića. Vjerovatno je 3. aprila trebalo da se Marjanović i Rogić susretnu na tom parkingu, te odluče da li će se tući jedan na jedan ili pomiriti.


Sa Glišićem su došla braća Zorlak - Aleksandar i Petar, koji je bio u društvu djevojke. Ali, Marjanović je poveo još četiri naoružane osobe, a među njima je bio i Ražnatović.


Čim su se na parkingu zaustavili BMW i mercedes G 400 AMG koji je vozio Ražnatović, iz vozila je izašlo nekoliko mladića. Prema izjavama učesnika, Veljko je počeo da viče “tigrovi, tigrovi” i nasrnuo na mladiće koji su stajali na parkingu. Sve to vrijeme navodno je po strani stajao Veljkov tjelohranitelj, koji se nijednom nije umiješao u sukob.


Kada su pridošlice napale braću Zorlak, Rogića i slučajnog prolaznika, oni su pružili otpor. Aleksandra je udario Veljko, no ovaj mu je uzvratio i oborio ga. Umiješao se Ražnatovićev kum Ećim, s pištoljem u ruci, te njime Aleksandra udario u glavu. Na Dalibora i Petra su također nasrnula dva-tri napadača s palicama i pajserima, te Petra oborila na tlo. Međutim, Petar je uspio da ustane i izudara napadače. Tada je Ećim počeo pucati iz pištolja i prijetiti protivnicima da će ih pobiti. Nakon toga, na Veljkov poziv “tigrovi, sjedajte u auto”, napadači su se povukli.


Koliko se poslije pokušalo zataškati ovaj slučaj, govori podatak da su policajci mladićima iz Laktaša navodno cijepali iskaze koje su dali, tjerajući ih da napišu da među napadačima nije bio Ražnatović. Neke od njih zvali su advokati i roditelji napadača također tražeći da mijenjaju iskaze.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI