vremenske prilike u bih

Pripremite kišobrane: Sutra stiže novo naoblačenje, a naredna tri dana...

Hronika 06.04.17, 14:50h

Pripremite kišobrane: Sutra stiže novo naoblačenje, a naredna tri dana...
Saznajte detaljnije kakve vas vremenske prilike očekuju naredna tri dana

 

Iz FHMZ BiH za sljedeće dane najavljuju naoblačenje i kišu.

 

Saznajte detaljnije kakve vas vremenske prilike očekuju naredna tri dana. 

 

U petak, 07.04.2017., u jutarnjim satima novo naoblačenje sa sjevera. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje slaba kiša. Slab snijeg će padati na vrhovima planina. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.


U subotu, 08.04.2017., umjerena naoblaka na jugu zemlje. U većem dijelu zemlje prije podne oblačno. U Bosni u jutarnjim satima lokalno slaba kiša. U drugoj polovini dana se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.


U nedjelju, 09.04.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22°C.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

************************************

Pogledajte bonus video na DEPO TV!

 

 

BLIN
KOMENTARI