Šefica Kluba poslanika SDS-a tvrdi

Pandurević: SNSD zbog malo para MMF-a prenio nadležnosti RS-a

Front 06.04.17, 14:28h

Pandurević: SNSD zbog malo para MMF-a prenio nadležnosti RS-a
SDS, istakla je, neće dozvoliti povećanje akciza koje bi ''sahranile'' poljoprivredu, opteretile privredu, ali i dovele do lančanog povećanja cijena

 

Glasajući za povećanje akciza i za Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je pokazao da kod njih sve ima cijenu – i obraz i nadležnosti Republike Srpske - ocijenila je šefica Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu BiH Aleksandra Pandurević.

 

-Pozivamo lidera SNSD-a Milorada Dodika da objasni zašto je juče podržao prenos nadležnosti nad bankarskim sektorom s Republike Srpske na nivo BiH. Zar smo dotle došli da je za jednu malu tranšu MMF-a spreman RS ostaviti bez onog što je njena izvorna nadležnost - pita Pandurević.

 

Naglasila je da ''SDS godinama upozorava da je najveća opasnost za RS njeno ekonomsko urušavanje i siromaštvo, što se pokazalo na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma''.

 

-Prvo su uništili, opljačkali, dvije banke u RS - Bobar banku i Banku Srpske, a onda su strancima rekli – evo BiH kontrola nad bankarskim sektorom, samo nam dajte malo para. To je pravo lice 'patriotizma' SNSD-a čiju cijenu plaćaju građani kojima su juče pokušali uvesti nove namete kroz povećane akcize, ali srećom ni to nisu uspjeli - ocijenila je Pandurević.

 

SDS, istakla je, neće dozvoliti povećanje akciza koje bi “sahranile” poljoprivredu, opteretile privredu, ali i dovele do lančanog povećanja cijena.

 

-Akcize na naftu nisu dio Reformske agende kao što Vlada RS pokušava obmanuti javnost. Republici Srpskoj ne treba nikakav MMF, jer ima dovoljno novca, samo pod uslovom da manje kradu od ‘Elektroprivrede’ i javnih preduzeća, da kontrolišu izvlačenje novca preko ‘Alumine’ i ‘Ljubije’ i da na svakom tenderu ne ukradu po nekoliko miliona maraka- zaključila je šefica Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu BiH Aleksandra Pandurević.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI