Dok je pružala pomoć njegovoj kćerki

Incident u Kozarcu: Provalio vrata ordinacije pa doktoricu udario nogom u glavu!

Hronika 06.04.17, 08:15h

Incident u Kozarcu: Provalio vrata ordinacije pa doktoricu udario nogom u glavu!
Usljed udarca doktorica je zadobila povrede glave i potres mozga

 

Edin Kevac (40) iz Kozarca kod Prijedora uhapšen je 4. aprila zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

 

Naime, Kevac je nogom u glavu udario i povrijedio B. G, doktoricu u Domu zdravlja u Kozarcu, koja je pružala medicinsku pomoć njegovoj kćerki.


Kevac se također tereti i za oštećenje vrata ordinacije u Domu zdravlja Kozarac, koja je također udario i oštetio.


Kriminalističkom obradom lica, izvršenim uviđajem na licu mjesta te drugim preduzetim istražnim mjerama i radnjama utvrđeno je da je Kevac tog dana došao sa kćerkom u prostorije Doma zdravlja u Kozarcu kako bi joj bila ukazana medicinska pomoć. Tokom pružanja medicinske pomoći, Kevac je nogom udario u vrata koja su bila zatvorena i provalio u ljekarsku ordinaciju. Čim je ušao unutra, doktorici koja je bila na dužnosti i koja je pružala medicinsku pomoć kćerki osumnjičenog, zadao je udarac nogom u glavu.


Usljed udarca doktorica je zadobila povrede glave i potres mozga, zbog čega je prebačena u bolnicu JZU ‘’Dr. Mladen Stojanović’’ u Prijedoru, gdje je privremeno i zadržana.


Po naredbi postupajućeg tužioca, Kevac je saslušan te nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu. Policija će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostaviti izvještaj protiv Kevca za počinjena krivična djela. 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI