dvije godine prije isteka mandata

Direktor Mercatora podnio ostavku: Razlozi - loša komunikacija s upravom Agrokora?

Biznis Klub 05.04.17, 15:46h

Direktor Mercatora podnio ostavku: Razlozi - loša komunikacija s upravom Agrokora?
Balažič će o tome zašto je ponudio ostavku dvije godine prije kraja redovnog mandata govoriti tijekom popodneva na konferenciji za novinare u Ljubljani, navodi Hina

 

Nadzorni odbor Mercatora u srijedu je, na izvanrednoj sjednici u Zagrebu, prihvatio ponuđenu ostavku dosadašnjeg direktora Mercatora Tonija Balažiča, a na to mjesto imenovao Tomislava Čizmića, objavili su popodne slovenski mediji.

 

Balažič će o tome zašto je ponudio ostavku dvije godine prije kraja redovnog mandata govoriti tijekom popodneva na konferenciji za novinare u Ljubljani, navodi Hina.

 

Slovenski mediji od jučer su neslužbeno najavljivali da će on ponuditi ostavku, uz nagađanja da se na to odlučio zbog loše komunikacije s upravom Agrokora, te da je vrlo mala mogućnost da promijeni svoju odluku, a navodile su se i špekulacije o navodno lošijim rezultatima poslovanja Mercatora u zadnje vrijeme.

 

U zajedničkoj izjavi za javnost koju su popodne prenijeli slovenski mediji, problematiku u kojoj bi se mogao naći Mercator, koji je u vlasništvu hrvatskog koncerna koji se u zadnje vrijeme našao u dužničkim teškoćama, komentirali su ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek i ministar poljoprivrede Dejan Židan, koji je ujedno i jedan od dva potpredsjednika slovenske vlade.

 

Slovenska država budno prati događanja u Agrokoru, a prema navodima Mercatorovih dobavljača iz prehrambene industrije, njihova je suradnja s Mercatorom "stabilna", navela su dvojica slovenskih ministara.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI