Reis Husein ef. Kavazović

Neka od nas niko ne očekuje da bezrezervno bilo koga podržavamo, pa ni SDA

Front 03.04.17, 20:10h

Neka od nas niko ne očekuje da bezrezervno bilo koga podržavamo, pa ni SDA
On je istakao da nigdje sa SDA, kao strankom, Islamska zajednica ne nastupa zajedno

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović rekao je da je svjestan da postoje kritike da je Islamska zajednica zaštitnik Stranke demokratske akcije (SDA), ali je istina da niko nema bezrezervnu podršku Islamske zajednice, pa ni SDA.


– Sarađivaćemo sa svakim ko je na platformi očuvanja mira u Bosni i Hercegovini, države, njene suverenosti, ma ko god to bio. Pokazali smo to i kada su druge političke partije vršile vlast u Bosni i Hercegovini – rekao je Kavazović u intervjuu za Glas Amerike.

 

On je istakao da nigdje sa SDA, kao strankom, Islamska zajednica ne nastupa zajedno.

 

– Nigde se ne pojavljujemo na konvencijama ili promocijama SDA. Ali, kada je u pitanju država, a mi smo građani ove države, imamo odgovornost prema državi, mi ćemo se uvijek pojaviti tamo gdje država djeluje, ako država traži da budemo dio toga. Neka od nas niko ne očekuje da mi bezrezervno bilo koga podržavamo, pa ni stanku SDA – rekao je Kavazović.

 

On kaže da Islamska zajednica ima mnogo prigovara vlastima. Puno pitanja nije riješeno. Bilo je, kaže, obećanja od 90-ih, ali mnogi problemi nisu riješeni do danas.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI