Nakon pobjede Vučića

Srbija: Ko će u premijersku fotelju?

Front 03.04.17, 09:21h

Srbija: Ko će u premijersku fotelju?
Vučić je kao predsjednički kandidat jednom prilikom rekao da ''ima neka imena'', ali nije javno rekao ko će ga zamijeniti na premijerskoj poziciji

 

Pobjedom Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima mjesto predsjednika Vlade Srbije ostaje upražnjeno. Vlada će se formirati u naredna dva mjeseca.

 

Predsjednik SNS-a je kao predsjednički kandidat jednom prilikom rekao da “ima neka imena“, ali nije javno rekao ko će ga zamijeniti na premijerskoj poziciji.

 

Prema nezvaničnim informacijama, kako prenosi B92 prvi kandidat je aktuelni ministar finansija Dušan Vujović, dok se u javnosti spekuliše da bi predsjednica Vlade Srbije mogla da postane i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

 

Kako ni Vujović ni Brnabić nisu članovi SNS-a, postoje i mišljenja da bi Vučića mogao da zamijeni visoki funkcioner vladajuće partije i bivši ministar pravde Nikola Selaković, koji je poslije prethodnih parlamentarnih izbora ostao bez funkcije u državnom aparatu.

 

Povodom Vučićevog odlaska sa premijerske pozicije se često u javnosti oglašavao i nekadašnji premijer, sada prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, koji je otvoreno isticao da bi prihvatio tu poziciju ukoliko bi mu bila ponuđena.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

**************************************

Ne propusti bonus video na DEPO TV!

 

/p>

BLIN
KOMENTARI