U BPK nova skupština

Radončić o raspadu koalicije sa SDA u Goraždu: Ne znam koje su im namjere, mislim da ih je naljutilo ovo oko Sarajevo-osiguranja

Front 31.03.17, 15:45h

Radončić o raspadu koalicije sa SDA u Goraždu: Ne znam koje su im namjere, mislim da ih je naljutilo ovo oko Sarajevo-osiguranja
Oni vrše prekompoziciju tamo gdje imaju dovoljno ruku i gdje je to u skladu sa ustavom kantona i Federacije

 

U Bosansko-podrinjskom kantonu, prema najavama, danas će biti formirana nova skupština većina koja neće uključivati Savez za bolju budućnost.

 

Ovo su za N1 potvrdili v. d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB BPK Sanel Mušović i Aida Obuća, predsjedavajuća Skupštine (SDA). Na ovaj način SDA će izbaciti SBB iz većine u ovom kantonu. 

 

"Neka rade, to je njihovo pravo gdje mogu da obezbijede parlamentarnu većinu da je ona stabilna. Uvijek smo govorili da nećemo biti problem", kazao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić za N1.

 

Može li se ovo reflektirati na koaliciju u ostalim kantonima i na ostalim razinama vlasti?

 

"Što se SBB-a tiče, ne. Što se tiče SDA, oni mogu. Oni vrše prekompoziciju tamo gdje imaju dovoljno ruku i gdje je to u skladu sa ustavom kantona i Federacije. Ne znam koje su im namjere, ali mislim da ih je jako naljutilo ovo oko Sarajevo-osiguranja", kazao je Radončić.

 

V. d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB BPK Sanel Mušović kaže da je "ovo čin sprovođenja naređene osvete koju je najlakše i najbrže sprovesti u BPK".

 

"Radi se o parlamentarnoj većini koju SDA radi sa individualcima bez ozbiljne političke opcije u njoj. Mislim da će to ići u tom pravcu, ali vidjet ćemo u 16:00 sati o čemu se radi", kazao je Mušović.

 

Za vanrednu skupštinu skupljeno je deset potpisa poslanika.

 

"Nakon što sam utvrdila da se radi o poslanicima i da postoji potreban broj potpisa, zakazala sam vanrednu sjednicu Skupštine'', ispričala je Aida Obuća, predsjedavajuća Skupštine.

 

U Vladi Bosansko-podrinjskog kantona SBB ima tri ministra i to ministra za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, ministra za boračka pitanja i ministra za privredu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

*******************************************

Ne propusti bonus video na DEPO TV!

 

/p>

BLIN
KOMENTARI